witam wszystkich, chcę zaprojektować użyć miksera dwóch diod, więc i chouse pierścień mikser hybire, ale mam jakiś problem przy projektowaniu go. 1.first, jak można decydować o szerokości koła i promień. 2. Co to jest funkcja dwóch sektora
Witaj Orkfire, Łączna długość pierścienia musi być 1,5 * lambda. Główną ideą jest zapewnienie LO różnica fazy o 180 stopni pomiędzy diodami. Jeśli przyjąć, Z0 = 50 Ohm, załóżmy, że impedancja śladu pierścienia musi być 50 * sqrt (2) = 70,5 Ohm. Sektor jest promieniowy stub (element bazowy w technice mikrofalowej ac blokowanie). Zapraszamy do zapoznania się Maas Szczepana "Miksery mikrofalowa" książki, nie było krótkie wyjaśnienie hybrydowy mikser pierścień.
wczoraj mam używany ADS emulowane it.i używać 2.5GHz 14dBm jako LO wejścia i 2,4 GHz 0dBm jako RF input.and wtedy wyjdzie 4.9GHz-10dBm i niechciane 4.7GHz, 4.8GHz, 5.0GHz.I dziwnego, może być wyeliminowane. dzięki
Niektóre z fałszywych więcej niż 30dB poniżej od chciała tak nie jest duży problem, ale nie można korzystać z filtrów, aby je wyeliminować, bo są zbyt blisko z chciał. Spróbuj zoptymalizować LO i RF poziomach w celu zminimalizowania tych fałszywych, które w rzeczywistości są to produkty IM. Także spróbować umieścić LPF po kilku dB w tłumik w porcie LO, aby upewnić się, jest to wolne od harmonicznych.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.