Potrzebujesz pomocy na temat miksera hybire pierścień

O

orkfire

Guest
96_1297174068.jpg
witam wszystkich, chcę zaprojektować użyć miksera dwóch diod, więc i chouse pierścień mikser hybire, ale mam jakiś problem przy projektowaniu go. 1.first, jak można decydować o szerokości koła i promień. 2. Co to jest funkcja dwóch sektora

Witaj Orkfire, Łączna długość pierścienia musi być 1,5 * lambda. Główną ideą jest zapewnienie LO różnica fazy o 180 stopni pomiędzy diodami. Jeśli przyjąć, Z0 = 50 Ohm, załóżmy, że impedancja śladu pierścienia musi być 50 * sqrt (2) = 70,5 Ohm. Sektor jest promieniowy stub (element bazowy w technice mikrofalowej ac blokowanie). Zapraszamy do zapoznania się Maas Szczepana "Miksery mikrofalowa" książki, nie było krótkie wyjaśnienie hybrydowy mikser pierścień.

wczoraj mam używany ADS emulowane it.i używać 2.5GHz 14dBm jako LO wejścia i 2,4 GHz 0dBm jako RF input.and wtedy wyjdzie 4.9GHz-10dBm i niechciane 4.7GHz, 4.8GHz, 5.0GHz.I dziwnego, może być wyeliminowane. dzięki
43_1297307752.jpg
84_1297307752.jpg

Niektóre z fałszywych więcej niż 30dB poniżej od chciała tak nie jest duży problem, ale nie można korzystać z filtrów, aby je wyeliminować, bo są zbyt blisko z chciał. Spróbuj zoptymalizować LO i RF poziomach w celu zminimalizowania tych fałszywych, które w rzeczywistości są to produkty IM. Także spróbować umieścić LPF po kilku dB w tłumik w porcie LO, aby upewnić się, jest to wolne od harmonicznych.

Witaj, Orkfire. Niech mi cię modelu ADS? Prawdopodobnie przez pm (nie wiem, nie są obsługiwane załączników przesłać przez pm).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back