Potrzebujesz pomocy na projekt ADC

V

vetriselvan

Guest
Witam, mój wkład do wzmacniacza różnica jest 2V i 1V DC supply.and wyjście z wzmacniacza różnica jest wyjściem 0-5V.This będzie wymóg ADC.My 12 bitowego równoległego lub szeregowego ADC.Can ktoś mi pomoże wybrać ADC i dostarczają mi cały schemat zarówno amp zmiany i ADC. Pozdrawiam Vetri

Czy musi fizycznie zbudować ADC? Dla wysokiej rozdzielczości ADCs ten może stać się dość duże i trudne, ponieważ często wymaga bardzo dokładnych wartości części w celu zapewnienia, że ADC będą dokładne. Jeśli nie musisz fizycznie zbudować ADC, chciałbym zaproponować, że requesty darmowe próbki ADC firmy Texas Instruments. Mają szeroki zakres różnych ośrodkach zatrzymań (szeregowego / równoległego interfejsu, wielu rozdzielczościach.) Jeżeli używasz innej formie cyfrowych systemów sterowania, chciałbym zaproponować, że używasz interfejsu szeregowego ADC, zwłaszcza, jeśli będą za pomocą więcej niż jeden. To dlatego, że zużywają znacznie mniej pinów do sterownika. Do wzmacniacza zmiany można sprawdzić poniższy link podstawowy opis. [Url = http://en.wikipedia.org/wiki/Differential_amplifier] Wzmacniacz różnicowy - Wikipedia, wolna encyklopedia [/url]

Witam, nie potrzebują do fizycznie zbudować potrzebę ADC.i do interfejsu ADC z mikro controller.For, że muszę pomóc wybrać interfejs ADC, Uchwała nr bitów, częstotliwością próbkowania. Muszę się połączyć maksymalnie 8 kanałów ADC.

Witam Vetri, mógłby udzielić nam informacji na temat pochodzenia sygnału różnicowego (maks. częstotliwości, ...)? Thoma

Witam Thoma, Proszę znaleźć poniżej zajęcia dla reference.In, że mam używane równolegle ADC z tylko jednym kanałem .. Moje wymagania to muszę skontaktować się z maks. 8 kanałów Diff.amp do ADC.

Witam Thoma, Proszę znaleźć poniżej zajęcia dla reference.In, że mam używane równolegle ADC z tylko jednym kanałem .. Moje wymagania to muszę skontaktować się z maks. 8 kanałów Diff.amp do ADC.So i potrzebują pomocy, aby wybrać ADC, interfejsy i uchwał. [Url = http://images.elektroda.net/90_1303532976.jpg]
90_1303532976_thumb.jpg
[/url] Vetri

można korzystać mikrokontrolera .... to rozwiązać problem ur

Ya .. mam zamiar użyć mikrokontroler obok ADC.But i potrzebuje pomocy w sprawie wyboru części ADC nie w oparciu o interfejsy, rozdzielczość i pobierania próbek rates.Also muszę swoje uwagi na powyższe schematy w załączeniu.

1. Ok, ponieważ będzie używany do 8 kanałów ADC, lepiej jest użyć interfejsu szeregowego ADC będzie wymagać o wiele mniej połączeń pin do mikrokontrolera. 2. Jaka jest maksymalna części częstotliwości sygnału, że będziesz pobierania próbek z ADC? Weź to maksymalną częstotliwość i pomnożyć przez 2. Powoduje, że masz to minimalnej częstotliwości pobierania próbek, które można używać do próbki sygnału. (Zgodnie z twierdzeniem Nyquista w Sampling) 3. W rezolucji, które wymagają zależy od dokładności, które wymagają w pobieraniu próbek sygnału. Uchwała określi skokiem napięcia w którym sygnał będzie cyfrowy. można obliczyć przyrost tego napięcia poprzez podzielenie napięcia odniesienia z 2 do potęgi N, gdzie N jest rozdzielczość ADC. 4. I sugerują, że dowiecie się na podstawach ADC jak to pomoże Ci w podjęciu właściwych decyzji.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back