Potrzebujesz pomocy, jak o bramy zegar i MUX-zegar?

X

xworld2008

Guest
Witam, kiedy i napisać skrypt, synteza, że zegar tworzenia przez zegar źródła przez bramę lub MUX. ktoś mi powie na DC tylko ustawić zegar źródła nie muszą dbać o generowane zegar, i jeśli zegar generuje nie generują myśli DFF będzie jak częstotliwość taktowania zegara źródła, nie wiem, czy mój powiadom znajomego ma rację. Proszę mi pomóc lub powiedzieć Whare, aby znaleźć odpowiedź.

za bramką, zegar, nie potrzebują opieki to, DC, pt, Astro wszystko może automatycznie obsłużyć. ale mux zegary, tym lepsza jest set_case_analysis wybrać pin mux. ze względu na to, DC pt astro interpretować go w inny sposób. jeśli nie set_case_ana i create_gene .. musisz ustawić fałszywą ścieżką między 2 zegar źródła (należy upewnić się, że są fałszywe ścieżki, w przeciwnym razie nie można korzystać z drogi) i umożliwiają ".... multiple_clock_per_reg "w pliku sdc.

Tak, DC, zazwyczaj używamy set_case_analysis 0 TEST_MODE zatrzymać DC narzędzie do analizy łuku czasu przez test_clock. W analizie STA nadal możemy korzystać z tego ustawienia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back