Potrzebujesz pomocy. Dioda LED obwodu z wyjściem na on / off

Q

qrat

Guest
Chciałbym kilka porad na temat budowy układu do zasilania 04/03 jumbo diody z 1,2 V wyjścia, gdy włączać i wyłączać. Chcę mieć dwa obwody, który włącza się czerwone diody LED (1.9-2.3 V) i jeden dla niebieskimi diodami LED (3.2-3.6 V). Muszę także wyjście 1,2 V sygnał, gdy światła włączać i wyłączać. Wszelkie doradzać będzie mile widziana.

Szukaj w Google dla obwodu Joule Thief. Świeci jeden LED (napięcie w jednym) słabo z 1.2V baterii. Moje światła słonecznego ogród go używać i innego obwodu, która jest podobne, ale również światła LED pojedynczy słabo.

Dzięki. Mogę światła LED, ale muszę być w stanie włączyć liczyć obwód gdy dioda jest włączona i wyłączyć go, gdy prowadził jest wyłączony. Układ rozrządu musi być zakończone do włączania i wyłączania. Działa od 1.2V.

Użyj napięcia w stepup i licznik 74HCxxxx, który działa przy zasilaniu zaledwie 2.0V.

Próbuję zrobić liczniki (6) dla airsoft turnieju. Każde urządzenie wymaga dwóch zliczający liczniki, po jednym dla każdego zespołu (czerwony i niebieski). Kiedy czerwona timer jest aktywowany czerwona dioda zapala się na czerwono oznacza zespół sterowania. Niebieski zespół będzie wyłączyć czerwone zegara i włącz niebieskie oświetlenie zegar się niebieska dioda. Liczniki zostanie aktywowany i będzie liczyć się, gdy odpowiedni zespół obsługi urządzenia. Pod koniec gry, które kiedykolwiek zespół miał kontrolę czasu (s) najdłużej wygrywa. Mam bardzo ograniczone elektroniki. Mogę pracować (lutowanie, itp.), ale nie wiem / zrozumieć teorię. Zrobiłem kilka badań i znaleźć 555 liczniki, ale nie mogłem znaleźć wyświetla. Znalazłem kilka niedrogich liczniki kuchnia z dużych wyświetlaczy. Aby uruchomić i zatrzymać stoper po prostu potrzebuje zakończeniu obwodu 1.2V. Mój pierwotny plan był aby znaleźć punkt na planszy, że miał moc, gdy był liczenia i używać, aby włączyć diody, niepowodzeniem. Muszę znaleźć sposób, aby włączyć doprowadziły i uruchomić minutnik, a następnie wyłączyć prowadził i zatrzymać stoper. Diody LED są 3V i licznik jest 1.2V. Timer uruchamia i zatrzymuje wypełniając obwodu (chwilowe), światła są on / off. Jeśli możesz pomóc byłoby bardzo mile widziane czy istnieje lepsze miejsce do daj mi znać. Dzięki.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back