Potrzebujesz pomocy: aparat obsługuje świadkiem projektu

G

GEORGENEIL

Guest
Witam, mam obecnie projektu "Camera Witness". Mój plan jest użycie modułu Camera z kompresją JPEG + Mikrokontroler AVR Magazyn + czekam jakieś sugestie na temat 1) Comedia C-328 Kamera z wyjściem JPEG 2) AVRmega32 3) Czy możemy moduł kamery z Nas? 4) Mam na myśli Comedia moduł kamery C-328, jakie są możliwe problemy i muszą stawić czoła podczas wypowiadania takich małych moduł 5) Jak daleko CMOS są wrażliwe na kurz i inne problemy. Z góry dzięki George Neil

Drodzy Użytkownicy, myślę, że nikt nie jest zainteresowany w projekty z wykorzystaniem modułów aparatu. Jeśli ktoś interesuje się w projekty modułów aparatu pl'se podzielić się swoimi doświadczeniami ze mną. Dziękuję

Projektowanie modułów kamerą z poziomu chip jest rzadkie doświadczenie. O ile mi wiadomo, CMOS jest bardzo wrażliwe na pył. Na przykład, nie jest recomened tochange obiektyw na konsumentów na poziomie diigtal kamer, ponieważ pył particlec mogą osadzać się na sensorze obrazu. Możesz być w stanie znaleźć jakieś porady dla interdyscyplinarnych problemów w tej grupie: http://tech.groups.yahoo.com/group/sensorforum

Zapoznaj się Comedia C-328 moduły kamer, Wygląda na to, może być wytwarzany. Wykorzystują Omnivision czujników CMOS i procesorów obrazu. Jestem poważnie myśli robić. Jedyną trudnością i teraz czuję się w zakresie lutowania procesor obrazu OV529, który jest typu BGA. Jeśli ktoś ma doświadczenia z lutowania BGA typu IC przynajmniej na R & D celu Pl'se podzielić się swoimi doświadczeniami ze mną .... Czekam na cenne odpowiedzi

hi .. GEORGENEIL Użyłem Omnivision OV7427 i zrobić projekt na palec catcher druku. OV daje mi dane RAW RGB i przechowywane w komputerze za pomocą PIC18F4550 kontroler usb .. . Za to mam próbkę OV IC od jednego dostawcy w Indiach i również u można dostać od ur kraju po prostu dowiedzieć się i spróbować nawiązać z nim kontakt, teraz i thimk u musiał użyć chipa ciasto OV aparatu. . jak dont wymaga tak dobrej rozdzielczości to dlaczego i wolą OV74 a także myślę, że WO jest w porządku i u otrzymają wiele materiałów z sieci .. Dla pozostałych u boku można użyć dowolnego mikrokontrolera, który obiektu do obecnie umieścić zegar z niego (jak PIC, że) tak, że cryctal problem i problem synchronizacja z kontrolera i czujnika się rozwiązać, Ok .. powodzenia,

OV74xx serii opcji. Ale daje analogowe CVO. Muszę integrage układ CMOS z wyjściem YCbCr + Kompresja JPEG układu odpowiednią kombinację można OV7611 + OV530 z obrazów JPEG przez USB. Myślę, że teraz. i staramy się próbki z Omnivision lub nie dystrybutor w Indiach.

To może być głupie pytanie, ale dlaczego ludzie korzystają z czujników Omnivision, które są bardzo trudne do zdobycia, podczas gdy można uzyskać inne czujniki z Digikey lub innych o wiele łatwiejsze? Na uwagę różnych, lecz powiązanych, które mikrokontrolerów czy eksperci sugerują kompresji jpeg z powiedzieć Sensor VGA? Best, -

[Quote = amerdsp] To może być głupie pytanie, ale dlaczego ludzie korzystają z czujników Omnivision, które są bardzo trudne do zdobycia, podczas gdy można uzyskać inne czujniki z Digikey lub innych o wiele łatwiejsze? [/Quote] Proszę po kilka Digikey (lub inny sprzedawca) numerów katalogowych czujników obrazu i podamy kilka porównawczych krytyki. [Quote = amerdsp] Na uwagę różnych, lecz powiązanych, które mikrokontrolerów czy eksperci sugerują kompresji jpeg z powiedzieć Sensor VGA? [/Quote] Nigdy nie słyszałem o kompresji JPEG na mikrokontrolera. AFAIK, zwykle ludzie robią to na FPGA lub wyspecjalizowaną JPEG sprężarki ASIC.

Proszę po kilka Digikey (lub inny sprzedawca) numerów katalogowych czujników obrazu i podamy kilka porównawczych krytyki.
Na przykład Kodak czujnik VGA numer części Digikey KAC-9647-ND. Czy nie jest to porównywalne z OV7620? Być może nie są one porównywalne jeden do jednego, ale ponieważ produkty OV wydaje, przynajmniej dla mnie, trudne do uzyskania, Kodak lub Micron z Digikey lub innego sklepu internetowego są dobre alternatywy ... Co sprawiło, że o to patrzyłem na CMU cam. Używają czujnik OV 6620 pr 7620. Spojrzałem online, aby sprawdzić, kto ma te. Każdy sklep ma kilka w magazynie. Z drugiej strony, Digikey lub inne osoby są setki czujników obrazu, które mogą być podobne. Jak CMU cam przechowywania zdjęć na karcie SD? Jeśli dobrze zrozumiałem, robią kompresji LPC2106 użyciu libjpeg ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back