Potrzebujesz naśladować potencjometr elektronicznie

B

blapcb

Guest
Mam urządzenie mechaniczne, że w zasadzie jest związany z potencjometrem, który daje się czytania w zależności od położenia urządzenia (np. od 0 do 200 omów). Ten opór napędy elektroniczne (analogowe) metr. Chciałbym wymienić mechaniczne urządzenie z elektronicznym jeden (dla lepszej precyzji), lecz nadal korzystać z istniejących miernika analogowego na wyświetlaczu. Tak, muszę naśladować oporu. Jakieś pomysły? [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 7 minutach: [/color] [/size] Chciałbym dodać, że tak jest bardzo fajne potencjometry cyfrowe ("digipots"), takich jak te z Microgip lub analogowe , ale są one w Kohm zakres i ja muszę go od 0 do 200 lub tak ....

Hello! I nie uzyskać dokładny obraz tego, co chcesz zrobić, ale tylko w przypadku, być może zainteresuje Cię przez urządzenia [/url]. Edit: Niestety, dałem wam tę odpowiedź najwyraźniej przed dodaniem ostatnie zdanie ... Dora. [Quote = blapcb] Mam urządzenie mechaniczne, że w zasadzie jest związany z potencjometrem, który daje się czytania w zależności od położenia urządzenia (np. od 0 do 200 omów). Ten opór napędy elektroniczne (analogowe) metr. Chciałbym wymienić mechaniczne urządzenie z elektronicznym jeden (dla lepszej precyzji), lecz nadal korzystać z istniejących miernika analogowego na wyświetlaczu. Tak, muszę naśladować oporu. Jakieś pomysły? [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 7 minutach: [/color] [/size] Chciałbym dodać, że tak jest bardzo fajne potencjometry cyfrowe ("digipots"), takich jak te z Microgip lub analogowe , ale są one w Kohm zakres i ja muszę go od 0 do 200 lub tak ....[/quote]

Nie sądzę, że trzeba symulowanym potencjometr lub rezystor do prowadzenia miernika analogowego, ponieważ podstawowym sygnału wejściowego jest najprawdopodobniej napięcia lub prądu. Myślę, że jest to większy problem, aby osiągnąć podobne rozdzielczość i dokładność w elektroniczny czujnik położenia, chyba wybrać się na wysokiej klasy nadajniki cyfrowe pozycji.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back