Potrzebujesz LNA i materiałów PA projektowania

M

mahadevsarkar

Guest
Przestrzegane Manjunatha, od ostatniego miesiąca i starali się projekt LNA. czy możesz mi pomóc, wysyłając mnie LNA i materiał projektowy PA gdzie krok po kroku wszystko jest wyjaśnione. i potrzebny rodzaj pomóc mojemu id mail mahadevsarkar@gmail.com proszę. odniesieniu Sarkar.

Nie chcę być krytyczne, ale jestem pewien, że to pytanie zostało postawione około 1496 razy w tym samym forum (wiem, że po prostu przesadzam numer). Jest prawym górnym rogu okna najbardziej na główny indeks tego forum z szukane słowo obok. Należy wpisać coś takiego LNA lub LNA I DESIGN aby sprawdzić, czy nie znajdzie się coś ciekawego. FYI, Człowiek ten Manjunatha_hv nie napisali dużo materiałów poradnik dla LNA tutaj. Możesz szukać posady związane z jego imieniem. Inny plakat nazwie Boy również 2 tutoriale LNA bardzo dobry dla początkujących.

Witaj Sarkar, procedury projektowania LNA od Specyfikacja wszystko zależy od realizacji LNA i metody lub narzędzia EDA używane ... Powiedz na przykład MMIC LNA design & Hybrid MIC LNA niektórych etapów różni ... Znowu dostępność modelu S-parametry modelu lub przyprawa Nonlinaer ... Zacznij od analizy urządzenia, takie jak stabilność, wejście, pomiary współczynnika odbicia wyjścia, wzmocnienie, współczynnik szumów następnie wybierz Stabilny sieci urządzenia, jeśli niestabilne ... Następnie, jeżeli nie jest liniowa uprzedzeń urządzenia deice za pomocą odchylenia netork (jeśli S-parametrów nie trzeba, gdyż jest zmierzonych danych w perticular warunki bias) ... W końcu budować sieci pasujące od wejścia do lepiej hałasu, i wzmocnienia ... Działka wszystkich innych pomiarach, np. VSWR, Impedancja, itp. .. Zbuduj układ i wyeksportować go jako DXF lub Gerber ... --- Manju ---

Przestrzegane Manjunatha, i zostały projektowanie i rozwój LNA dla telefonów komórkowych i obrony (800MHzt o 6,0 GHz) pasma dla TMA projekt i wziął w opakowaniu / układ tranzystorowy. to jest absolutnie poprawne przy zmianie pasma, topologii projekt musi się zmienić. ale myślę, że idea projektu nie ulegnie zmianie tylko realizacja będzie różniła się od frequeccy częstotliwości. jako przykład muszę sobie sprawę, indukcyjności w lumped fastion z mniejszą częstotliwością, ale indukcyjności sam muszę sobie sprawę, w rozproszonych fastion kiedy moja częstotliwość pracy jest znacznie większa, myślę, że jestem poprawne. moją prośbę do Ciebie o procedurze, a nie na realizacji. faktycznie zacząłem kilka dni wstecz, nawet nie wiem właściwą drogę do rozpoczęcia projektowania. na tej stronie i widziałem jak przyczynił się do wielu osób. więc mój wniosek rodzaju jest, jeśli nie masz nic proszę o przesłanie mi jakiś dokument o procedurze LNA projektowania w tym wyżej wymienione grupy. Dziękując za propozycję rodzaju odpowiedzi.

Witaj Sarakar, możesz zadzwonić do mnie Manju ... Procedura projektowania dla zespołu najpierw wybrać urządzenie od dostawców, takich jak AVAGO, NEC, NXP, Infineon, itp. .. na podstawie wydajności kosztów, dostępności modelu i urządzenia ... Następnie za pomocą CAD (EDA), oprogramowanie do symulacji i analizy, takich jak kuchenka mikrofalowa, sprzęt biurowy (MWO) lub ADS ... --- Manju ---

13_1239393026.jpg
hii Manju Dołączam jpg, który jest LNA możesz mi pomóc jak to zrobić obliczania odchylenia dla tego rgds jagath

co chcę pomóc na to, mam zrobić i / p oraz o / p pasujące sieci LNA mikrofalowa wzmacniacz, ale jak można wpływać na tranzystor? jest to, że trzeba doo oddzielne normalne ciruit na zakłócenia i dostarczyć napięcie do mikropaskowa obwodu poprzez przewody lub używać zalicza elementów i konstrukcji bising circuil w mikropaskowa pokład samo może ktoś mi pomóc z tym rgds jagath

dobrze, jeśli u za pomocą ADS bardzo łatwo zaprojektować obwód polaryzacji dla BJT ponieważ ma on wbudowaną funkcję, która tego nie zrobi,,,, i od obwodu stronniczość jest DC obwód u będzie ok b jeżeli rezystory u używać do zakłócenia ... jedyne co jest u konieczność zapewnienia ziemi lub zwarcie do sygnału RF w sieci stronniczość ... bardzo popularnym sposobem na osiągnięcie tego mogłoby być wykorzystanie długości fali kwartale wysokiej impedancji linii, a następnie otworzyć stub. .. otwartej stub może być promieniowe skrótowej dla lepszej wydajności pasma ... to colud być przestrzegane przez kolejne ćwierć fali linii wysokiej impedancji i otwarte stub wymaganych .... to u może dostarczyć napięcia bias w tym .. nadzieję, że pomoże ...

to moje szczere życzenie w zakresie projektowania ------------ Czy możesz mi pomóc, aby uzyskać lub proszę podać mi Les Besser w materiały vedio na wzmacniacz (LNA i Power) projektowania. Czuję się i będzie pomagał. dziękuję w Sarkar wyprzedzeniem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back