Potrzebujesz środków na sposób projektowania Ni-MH ładowarka

W

wisepie

Guest
Potrzebuję źródeł / informacji na temat projektowania inteligentnych Ni-MH ładowarka komórki ... co jest delta-delta V lub-V odcięcie wykrywania .. przepraszam, to jest całkiem nowe dla mnie projekt tej ładowarki ... Pls e-mail do mnie na dnamarketing (at) yahoo.com, czy możesz mi pomóc. Dziękujemy ..

Hi wisepie, Projektowanie inteligentnych ładowarka komórki (Ni-MH, itp.), przejdź do Linear Technologies. Są one tak wiele rozwiązań (IC) do ładowarki komórki. Pozdrawiam, Nitin.

szybki uwagi na temat ładowania Ni-MH 1) rozpocząć Charing z sączyć oznacza to u ładowania akumulatora przy stałym natężeniu prądu równym około 50 mA, tylko sensie jest to bateria zbudować napięcie lub nr 2), po sprawdzeniu, że u ur baterii ok, a jeśli temperatura baterii wynosi ok "potrzeba termistora" 3) rozpocznie Fast Charge "z prądem stałym" o 0,5 C do 1 ° C, oznacza to, że u będzie zrobić około 2 do 1 godzina 4) po tym rozwiązaniu ładowarka DeltaV oznacza to, że pod koniec ładowania napięcie zaczyna spadać, więc jeśli u wykryć spadek o 0,02 / komórka cuttoff szybkie ładowanie trybie aslso jest inną techniką rozwiązanie o nazwie delta T, gdy u dtectet że Temp podniesione przez 1 do 2 C Degres, cuttoff tryb szybkiego ładowania Khouly

Dziękuję za informacje. Mam jeszcze pewne wątpliwości .. Jak o ładowania akumulatora ma jeszcze połowa jego pojemności w porównaniu z całkowicie rozładowanego jeden. Hi Khouly, masz więcej szczegółów o wyjaśnienie delta V i delta T technika?

ale w jaki sposób kontroli examle 50mA prądu stałego, rezystora, chip na zewnątrz lub wewnątrz?

stosowanie stałego źródła prądu, a On z tranzystorowe, cotrol okresu to u uzyskać aktualne u chcą sprawdzić katalogowej LM317 regulator aby zobaczyć, jak używać go jako stałego źródła prądu khouly

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back