Potrzebuję sugestię co integratora i komparatora

H

hysamir

Guest
Witam, potrzebuję sugestie co integrator i porównawczy. Wiem jak one wyglądają, jak op widok wzmacniacza. Można u dostarczyć mi informacji na temat wewnętrznej deatil schemtics ... jak to wygląda i jak się zachowywać. Postaram się znaleźć schematy dla integratora i komparatora ... ale nie za dużo szczęścia ... Robię sigma-delta ADC (8 bitów) z 1 bitowy przetwornik DAC również żadnych informacji dotyczących tego jest również mile widziane będę naprawdę wdzięczny jeśli u może mi pomóc.

[Quote = hysamir] Witam, potrzebuję sugestie co integrator i porównawczy. Wiem jak one wyglądają, jak op widok wzmacniacza. Można u dostarczyć mi informacji na temat wewnętrznej deatil schemtics ... jak to wygląda i jak się zachowywać. Postaram się znaleźć schematy dla integratora i komparatora ... ale nie za dużo szczęścia ... Robię sigma-delta ADC (8 bitów) z 1 bitowy przetwornik DAC również żadnych informacji dotyczących tego jest również mile widziane będę naprawdę wdzięczny jeśli u może mi pomóc. [/Quote] Witam, hysamir Istnieje wiele rozważań w projektowaniu modulatorów delta sigma . Twoje modulator delta sigma jest ciągłym formie czasu lub decrete formie czasu? Jest to bardzo ważne, gdyż dzięki nim określającymi, czy należy użyć aktywnych integrator RC lub integrator Gm-C lub wyłączony integrator kondensatorów. Jednak we wszystkich tych integratorów, rdzeń są opamps. Różne rodzaje integratorzy mają różne wymagania na opamps. Tak więc, po pierwsze należy odczytać niektóre dokumenty dotyczące opamps. To będzie bardzo hepful w projekcie. Z grubej komparatora można realizowanych przez opamps, ale jego prędkość będzie bardzo niska i nie może być używany w wysokich applicaions prędkości Istnieje wiele innych typów, takich jak statyczne komparatora zatrzask, dynamiczne zatrzask nadaje się do zastosowań przy dużych szybkościach Może pomocne dla Ciebie i powodzenia! szósty

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back