Potrzebuję pomocy z RTC DS1307

L

lassy

Guest
Próbuję zbudować RTC do wykorzystania w moim projekcie regulatora temperatury i potrzebujesz kodu assemblera PIC, który odczytuje i zapisuje z DS1307 RTC chip.I używam PIC16F877, który ma dane seriall i szpilki zegar .. ale nie mają pojęcia, o tym, jak się do tego zabrać it.PLEASE mi pomóc ... dzięki

Hi, DS1307 Używa I2C. Od dawna mówi się w tym dziale. Kliknij na przycisk wyszukiwania w górę i napisać DS1307 i kliknij przycisk wyszukiwania. Jest tak wiele odnośników w pokładzie, że nie mogłem nawet zacząć coyeing to ... Jeśli znalazłeś odpowiedź na moje pytanie przydatne, kliknij na przycisk, który mówi Pomógł mi . Powodzenia.

Można znaleźć kilka przydatnych informacji z projektu h ** p :/ / www.techdesign.be/

Lepsze wykorzystanie CCS kompilator C, ma gotową funkcję do wykonywania I2C polecenia.

Witam, nie wiem czy jej "lepiej", aby użyć kompilatora C - Przypuszczam, że to zależy od wether można zaprogramować C! Mam pewne ogólne procedury I2C i po nich, jeśli chcesz, używam 16F877A z montażem już teraz nad projektem, ale przy użyciu PCF 8583, kod powinien działać dobrze. [

hai lepsze wykorzystanie u ds1337 iy jest bardzo łatwy do interfejsu niż 1307 jeśli u chcą kod wyślij mi pm i jestem gotowy do pomocy u

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back