Potrzebna pomoc z dokonywania podwójnej sided PCB

W

W Puma

Guest
Potrzebuję pomocy w tym

1.Jaki jest najlepszy transparant arkusz do druku pcb układu.
Mam deskjet 970 i LaserJet 5L

Które drukarki jest beter wyboru?
i jakiego rodzaju (produkcja) z transparantcy film jest najlepszy.

2.Jak mogę dostosować górnej i dolnej warstwie (wyjście na arkuszu), tak że poduszki ze składników są dokładnie pasować do górnej i dolnej części druku

Proszę hlp

Cześć!

W mojej opinii powinny być Laserjet w lepszy sposób.
Myślę, że Laserjet posiada rozdzielczości 600dpi.To wystarczy dla struktur do 200microns.
A ponadto LaserJet folie są znacznie tańsze niż w tej można użyć do drukarek atramentowych.Jedyną rzeczą, musisz pamiętać, jest to, że folie nie zakłócać podczas drukowania.Więc zrobiłem najlepsze doświadczenia z tym specjalne folie, które są sprzedawane na pcb układu aplikacji.

Zrobiłem kilka doświadczeń z atramentowych folii, ale w większości nie są w pełni objęte i dlatego struktur miał zadrapania.

I'm doing dostosowanie się w dość prosty sposób ...
Ja biorę wydruków i położyć je na siebie.
Po tym i trochę kleju i klej je razem.Nowyou mieć torbę, gdzie można umieścić swój pokład
cala Weź kilka taśm tesa i ustala Zarząd w tej torbie ...Teraz możesz zrobić resztę.

Myślę, że
to nie
jest najlepszy sposób ..ale najtańsze.

Mam nadzieję, chould pomóc!Please excuse my bad angielski
Ciao reiniheini

Cześć,

Jedna podpowiedź ....Jeśli spojrzeć na obraz z obiektywu drukowane, zobaczysz, że czarny nie jest dobra - to więcej silnych pobliżu końców linii i jest bardziej przejrzysty w dużych obszarach.Jest kilka elektrostatycznych wpływ na disattraction opłata atramentem.

Niektóre firmy sprzedają speciall spraye, które sprawiają, że kolory ciemne i gęste - wystarczy spryskać nad wydrukowany arkusz i dostajesz ekstremalnych ciemne i gęste drukowania.

Widziałam, że niektórzy ludzie używać jednej inny sposób, który daje lepsze wyniki.

Wystarczy umieścić niektóre disolver dla nitro farby w płaskiego.Umieść swoje zdjęcie w parach na kilka minut, aż do kolorów staje się gęsta i ciemna wystarczy.To dobrze, aby zawiesić disolver dla nitrozwiązki niektórych farb do zamkniętej skrzyni, aby uniknąć odparowywania i zapachów.

Z pozdrowieniami
Luben

Cześć W Puma,

Używam również drukarce laserowej.Ale zadbać, drukowane zdjęcie stosunek nie jest dokładnie 1:1.W y kierunku (długie boczne) otrzymasz powiększenie około 1-2%.Może to dać problemów jeśli masz duże tablice pin (IC lub złącza).Być może lepiej zorganizować je w X-kierunku.I kilku badanych (HP) lasery, miały ten "problem".

Cześć

Cześć,

Możesz rozwiązać problem z powiększającego się można:
- Drukowanie do pliku (po skrypt PS) na PCB
- Import w CorelDraw
- Pewne korekty w wymiarach

I udało się wydrukować PCB dla calipper na Linotronix przez rozmiaru jednej ze stron z 1mm na 1 m.Mam doskonałe PCB z doskonałą punktualności dla calipper.

z pozdrowieniami
Luben

I użyć zszywacz trzymać dwóch filmów razem po dostosowując je i trzymać sellotape zarządu dół.
Wyniki są OK.

Witam, W Puma

Istnieje wiele do powiedzenia na ten temat.
Spróbuj ten link:
http://groups.yahoo.com/group/Homebrew_PCBs/messages/
Należy większość odpowiedzi.

Powodzenia
777 *

Hello, luben111

Dawno temu widziałam kopiarki używane aceton do stabilizacji lub poprawy obrazów.

777 *

hello folks,

jakiś czas temu I've zakłócenia tego problemu podczas drukowania plików PS, a następnie do obsługi plików do biura, które mają być wydrukowane.Wszystkie dostał zakłóceń.Czy istnieje jakiś program, gdzie mogę wglądu do akt, aby sprawdzić, czy aspec jest ok?lub wymiary ...Corel Draw to możliwe dzięki?
pozdrowienia,
2000

Cześć,

CorelDraw może działać z 0.000001 mm rozdzielczości (jeśli jest ustawiony poprawnie).

Możesz zmierzyć rozmiar wszelkich obiektów i ich łatwe.

Oprócz tego można dodać do PCB wszelkie grafiki i wiadomości - projektowanie może stać się naprawdę cool.

Hello friends,

jeden questio po edycji ps plik Corel, I'll należy wydrukować go ponownie w PS pliku, nie będzie zakłóceń ponownie?jest lepiej, aby wydrukować go w eps lub ps aby wysłać do bureu?

pozdrowienia,
2000

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back