Potrzebna pomoc z anteny (IE3D) [bardzo pilne plz]

A

Alberich

Guest
Hi każdy,
I zaprojektowane i symulacją jednego pasma PIFA, która ma resonnat frequnecy = 1,88 GHz.i 18% szerokość pasma, które sprawiają, że obejmuje ono DCS i PCS DECT.
sprawę, że dla wszystkich tych caractersitcs I, o której mowa w VSWR i S11.Więc kiedy profesor obsiewu to powiedział mi, że to było fałszywe i to antena nie ma zastosowania, bo powiedział, że musimy odwołać się do impedancji wykresu.
Jestem pewien, że to co robię to tylko dlatego, że jest to technika wykorzystywana we wszystkich artykułach widziałem.Syn może jednym patrz załączone pliki i powiedz mi, jeśli to ma zastosowanie anteny i jeśli moja metoda jest tylko środkiem.
Proszę to bardzo pilne guys thanks in advance.
Z pozdrowieniami.
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Hi, Alberich:

Sprawdziliśmy to.Jest to dobry design.| S11 | jest dość niska w szerokim zakresie częstotliwości.W Sin, to jest blisko 50-omów w szerokim zakresie częstotliwości.Kiedy 50-omów normalizującemu | S11 | jest niski, Sin powinien być zbliżony do 50-omów.

Jedyne co można poprawić, jest użycie Automatyczne krawędzi komórki.To pozwoli na bardziej dokładne wyniki.

Z pozdrowieniami,

Dr Jian Thanks for ur pomoc,
sprawa polega na tym, że jak mogę wyjaśnić mój profesor, że ten projekt jest, powiedział mi, że w przypadku ponownego resonnance (Sin), muszą być maksymalnie, a on powiedział, że mogę otrzymać resonnance jest co nazwać "anty resonnance" i takich jak anteny nie są stosowane.
Naprawdę nie wiem co robić, powiedziałem mu, że tak długo, jak długo | S11 | jest minimalna to resonnance.i tak długo jak mogę dostać VSWR poniżej 2 to szerokość pasma.
Więc jeśli u ma odpowiedzi do tego, to byłoby świetnie.

Do symulacji I chked z AEC Robię to około 10%.i wyniki trochę zmian, ale nie jest to sprawa.

thanks in advance.
Z pozdrowieniami

Mam ten sam problem, w f rezonansu, R nie jest max, ale w pobliżu punktu f res, aproxi 5% mam max R, więc jest to do zaakceptowania, thanks in advance mr Jian!

Hi, Alberich:

Nie sądzę, jest to niezbędne, aby uzyskać maksymalną R na żądaną częstotliwość.Po prostu trzeba go mieć dobry mecz na częstotliwość.Nie wiem dlaczego Twoje profesora wymaga się badań przy maksymalnej częstotliwości rezonansowych w pkt.Większość dobrych anten nie mają takich cech.Wystarczy podjąć najprostszej anteny, cienki dipol anteny jako przykład.Jego badania wynosi około 73 omów, a X jest około 0, gdy dipol długość L wynosi około 0,475 lambda.Jeśli działka częstotliwości reakcji R, to jest monotonicznie increaseing aż L zbliża się jedna długość fali.Jednak jej rezonans na poziomie około 0,475 lambda jest dobry i jest dopasowana do około 75 omów.Jest to dobra antena.

Większość anten "reonances są tzw ładowane rezonanse.Na rezonans punktu, maxium R i zero X nie stało na tej samej częstotliwości.Myślę, że najważniejszą rzeczą jest to, że można osiągnąć pożądany R (zwykle 50-omów) X = na częstotliwości chcesz.To naprawdę nie ma znaczenia, czy R jest przy maksymalnej częstotliwości w pkt.Po osiągnięciu R = ZC i X = 0 na częstotliwość punktu, otrzymasz zwrot minimalnych strat i anteny osiągnięcia najlepszej wydajności i korzyści dla danej konfiguracji.

Pozdrowienia.

do Alberich:
Jestem nieco mylić w swoim oświadczeniu.

Widzisz, "anty-rezonansowe" oznacza równoległe rezonansu, które zapewnia maksymalną R. Twoja prof.wymagany do osiągnięcia maksymalnego R, natomiast chcąc zrzucić równoległy rezonansu, w jaki sposób osiągnąć?Istnieje samoregulacji sprzeczności w swoim oświadczeniu.

W mojej opinii, równolegle rezonans nie jest dobra sytuacja dla prawidłowego funkcjonowania anteny, mówiąc ogólnie, bo wtedy w większości mają zbyt dużej R należy dostosować do wspólnego karmienia linii.Dodano po 27 minut:Dla przykładu, mogę dodać zestaw symulacji krzywe tutaj.Należy pamiętać, że skuteczność tego przykładu nie jest zoptymalizowana, tylko dla celów ilustracyjnych.

Pracy status swoich anteny jest tak jak w moim około 2.7GHz przykład, gdzie również pojawia się najlepiej pasujące.Zapoznaj się z krzywej impedancji, widać anteny nie jest czysto ani rezonansu ani równoległych serii rezonansu.
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back