potrzebna pomoc w Viterbiego dekodowania

S

shameem

Guest
Witam, mam realizowane dekoder Viterbiego o długości ograniczenie 7. My bufora wejściowego do dekodera vitebi ma długość 768 bitów. Kiedy i traceback po przetworzeniu wszystkich 768 bitów, wyjście Viterbiego jest poprawna, ale kiedy i traceback po przetworzeniu 64 bitów na raz, kilka bitów na wyjściu Viterbiego są uszkodzone. Myślę, że w obu przypadkach wynik powinien być taki sam, dopóki moja dłogość traceback jest 5-krotnie długość ograniczeń. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, proszę mi pomóc. dzięki shameem

salam Ile bitów są uszkodzone? długość traceback z 5 razy dłuższy ograniczenie sprawia, że poziom błędu na tyle niska, ale bardziej długość traceback, trochę mniej błędów bye stopy Navid

hi, dwa lub trzy bity na granicy długości powrotem trace (tj. 64 na nieciągłość traceback i dekodowania) są uszkodzone. jeśli i przetwarzać tylko 64 bity w czasie i traceback i dekodowania zapisu do 73 nie bitów (czyli i zastąpić niektóre z bitów wyjściowych) jest ona poprawna. Ale nie chcę robić niepotrzebnych obliczeń, aby zastąpić bufora wyjściowego.

Hi, czy sygnał ma pamięci L, można podjąć decyzję o symbolu po 5L, oznacza to, jeśli L = 7 a długość bufora jest 64, można tylko szczyt 29 = 64-5L symbole po wykonaniu procedury Viterbiego na 64 symbole, to przesunięcie ich w lewo i dostać w 29 nowych symboli od prawej.

Koncepcja tracebakc jest similare do "okno przesuwne". To znaczy, Załóżmy, że długość ograniczenie = 7, bufor na 64 bitów. Niektóre podręczników powiedział, że 5 razy ograniczenie długości jest wystarczająco dobre dla traceback osiągnąć jakiś rozsądny BER. Tak więc u first traceback 35 etapów, a następnie znaleźć punkt seryjnej. Z punktu łączą się w końcowym etapie, u może dostać 29 dekodowane bit. Po tym, u przechowywać kolejne 29 bitów i wykonaj tę samą procedurę jak wcześniej.

dzięki jimmy wytłumaczyć lepiej ode mnie, co mam na myśli.

Cześć wam podziękować u bardzo do dyskusji. Ale myślę, że ludzie u miały mnie źle. My bufora wejściowego do dekodera Viterbiego ma długość 768 bitów. Aby uniknąć utrzymać historii dla 768 bitów, chcę, aby proces bufora wejściowego w pęczki po 64 bitów. W ten sposób mam utrzymać historii tylko 64 bitów. dzięki shameem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back