Poszukiwanie rozwiązań wysokiej prędkości połączenia

X

XY

Guest
Poszukiwanie rozwiązań wysokiej prędkości połączenia na duże odległości sygnałów 3.3v/24MHz.
Musimy połączyć CMOS oraz chip FPGA.Odległość między nimi wynosi około 1 metra.Sygnał wyjściowy czujnika jest 3.3V i 24MHz.Jednak długość oryginalnego kabla na to jest tylko 1 centymetr, dlatego należy je przedłużyć.Jeśli są one podłączone przez kabel bezpośrednio, sygnał będzie znacznie złagodzić, który spowoduje system nie działa.W mojej opinii, obwód łączące powinny być dodane między czujnikiem i układu FPGA do przetwarzania sygnału przed i po transmisji.Do tej pory metody znalazłem są następujące:
1, za pomocą sygnału LVDS Transceiver i amplitunerem
Wadą tej metody jest: nie więcej niż 10 bitów sygnały, które wymagają wielu tego typu chipów.To zajmie zbyt dużo miejsca na PCB i także kosztować dużo.
2, za pomocą chipów w Serializer i Deserializer.
Zarówno Maxim i National Semiconductor mają takie chipy jak MAX9247 i DS90C241.Jest to dobra metoda.Niestety rozwiązanie jest zwolniony przez mojego opiekuna, ponieważ te układy są bardzo drogie.

Moje pytanie brzmi, czy istnieją jakieś inne rozwiązania?Więcej tanich będzie lepiej.Thanks a lot.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back