Port w Ansoft Designer

P

pir0texnik

Guest
Witaj!

Chcę, aby symulować antena w Designer Ansoft.Muszę pobudzają go w miejscu, które jest zaznaczone na rysunku analogicznie do lumpled portu HFSS lub CST.
Jak coś takiego?

Dziękuję!
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Nie mogę zrozumieć picture.So Mógłbym podać żadnych help.Could wysłać mi projekt e-mail? Mogę spróbować.

Burton napisał:

Nie mogę zrozumieć picture.So mogę dać żadnych help.Could wysłać mi projekt e-mail? Mogę spróbować.

Jeśli chcesz korzystać Ensemble, jestem pewien, można znaleźć wewnętrzny port.Wszystkie Planar symulatorach EM mieć tego rodzaju portu.

Mam nadzieję, że może to pomóc.

Myślę, że

1.kierunek czerwona strzałka powinna być zgodna z kierunkiem przepływu prądu.W powyższym obrazku, prąd nie płynie do przewodów.

2.możesz narysować prostokąt, że jest nachylona 45 stopni od osi poziomej.cięcia dwóch rogach 90 zginać tak, że obaj mają przewagę co 135 stopni w osi poziomej.zdefiniowanie portu prostokąta z prądu lub napięcia wzdłuż linii 45 stopni.

3.port znajduje się w higly nieregularne (nieciągłe) regionu, w którym będzie widoczny kompleks zachowanie rozchodzenia się fal.Więc będę pamiętać, że wszelkie lumped portu określenie nie może się bardzo różnić od rzeczywistego systemu żywienia.Impedancja wejścia oblicza może nie być dokładne.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back