Poprawka HFSS problemem tablica z polami wykreślania E

M

Mantas

Guest
Witam, mam wzorowany dwa poprawki tablicy, ale nie mogę wydawać się to zasymulować corectly. Rozwiązuje około 7 podań i zbieżny. Ale kiedy wykreślić pola E jest oczywiste, że coś złego jest w modelu. Proszę może ktoś spojrzeć na i pomóc mi z tym wzorem?

[Quote = Mantas] kiedy wykreślić pola E jest oczywiste, że coś złego jest w modelu. [/Quote] Dlaczego mówisz, że coś jest nie tak? Proszę wyjaśnić trochę. Sprawdziłem projekt i widziałem, że utrata powrót / VSWR nie jest wystarczająco dobre. Był projekt dla 6 GHz lub niektóre częstotliwości innej? Daj nam znać Twoje wymagania.

Witam, najważniejsze myślę, dlaczego coś jest nie tak, bo kiedy wykreślić EMAG na poprawki nie ma pola w ogóle lub bardzo mało na nim i nie jest spodziewane dystrybucja rezonans.

Witam ponownie, teraz wydaje się OK. Najpierw drukowane na 6GHz i to był mój błąd, ponieważ częstotliwość rezonansowa patch 5.5GHz i fabuła była ze skalą auto. Jak na zdjęciu można stosować skali logarytmicznej i widać rezonansowej zachowanie pola E w plastry. Załączam jeden plaster fabułę, że można zrozumieć, co brakowało mi w poprzednich działek.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back