Pomysł na połączenie FPGA do danych BUS

D

djnik1362

Guest
witam mam 8-bitową szynę danych, które łączą kilka Zderzaki i Zamki do microcontrller AVR. Chcę połączyć FPGA do BUS, więc można komunikować się z FPGA. I podjąć decyzję o zastosowaniu 8-bitowy zatrzask pasza BUS danych FPGA jako wejście i 8-bitowy bufor, aby uzyskać dane z FPGA i wysłać do magistrali danych. Mógłbym użyć "Inout" struktury FPGA, ale wolę za pomocą powyższej struktury. Załóżmy, że mam 5 oprogramowanie bloku w FPGA, które mają 8-bitowe wyjście, które muszą karmione BUS. I połączyć A15-A13 magistrali adresowej do FPGA, więc można wybrać 8 bloków z FPGA. Używam 8x1 8-bit MUX w FPGA, że z A15-A13 sygnałów i sygnału RD wybrać wyjście bloki, aby połączyć się BUS. I decyduje się na utworzenie 3 Oprogramowanie bloków, które mają 8-bitowe wejścia z magistrali danych. Mój pomysł jest użycie DEMUX na FPGA i 3 8-bitowy przetwornik D-FF dla każdego bloku, który z "posedge" WR zatrzask-up danych sygnał BUS do właściwego D-FF. Piszę kod w VHDL i symulacji tej struktury Xilin ISE 9.1 i działa poprawnie. Muszę swoje pomysły, że jeśli ta konfiguracja działa w praktyce. Dzięki za wsparcie.

Brzmi obiecująco do tej pory. Dlaczego nie po prostu spróbować - czy skorzystać z symulatora?

[Quote = FVM] Brzmi obiecująco do tej pory. Dlaczego nie po prostu spróbować - czy skorzystać z symulatora [/quote] Ponieważ nasze PCB jest bardzo skomplikowana i nie mamy wystarczająco dużo czasu. I symulować to z Xilinx ISE i pracy, ale muszę kilka praktycznych pomysłów, które potwierdzają mój projekt. Co twój pomysł na temat łączenia FPGA do magistrali danych bez odniesienia do mojego projektu? Dzięki za wsparcie.

Można podłączyć do dowolnego FPGA BUS bez potrzeby bufora. Upraszcza to projektowanie i ułatwia wprowadzanie zmian w przyszłości. Dawno temu, mieliśmy pokładzie z 2 DSP TI, Motorola i 2 procesory Power PC wraz z 2 GB pamięci bloki, użyliśmy dużej FPGA połączyć je razem i zachowywać się jak wspólna pamięć dla wszystkich jednostek. To było trudne do osiągnięcia, ale działało prawidłowo. Z poważaniem, / Farhad

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back