pomocy modemu o jeden układ scalony

S

shanren

Guest
hi, I need a jednym chipie modemu, 5V dostaw, szybkość od 1200bps-9600bps, może ktoś mi pomoże? wszelkie info będzie dobrze, dziękuję!

Jaka jest na fizycznych nośnikach danych communiction masz zamiar używać (kabel zasilający, skrętek, powietrza, ...)?
Jaki rodzaj kodowania danych, która będzie używana (NRZ, Manchester, ...)?
Jaki modem (modem -> modulator-demudolator) urządzenie szukasz.
Jaki rodzaj modulacji masz zamiar używać?Regards, Bulletproof

poszukaj mx614 lub fx614

jeden układ scalony modem FSK 1200 ...
wykorzystywane przez hamradio dla pakietu aprs itd., bardzo nice one do użytku z uC nie max232 potrzebne ...Z pozdrowieniami
Rib

Rzuć okiem na Cermetek modemy, one rozwiązane wszystkie obwody telefonicznych, wystarczy podłączyć serialy w bok, a w drugiej strony linii telefonicznych.www.cermetek.com

Więc, Silicon Labs, jest zbyt modemów zestawy od 1200bps do 33600bps (www.silabs.com)

Następnie TDK posiada bardzo dobre modemu 2400 bps (73M2901).

Użyłem Mxcom (mx614) modem, a nie jak ja.

Myślę, że powinieneś się do dostawców OEM, które oferują deski z rozrywkowe modemu chip (TDK, Connexant ...) i TTL interfejsów można podłączyć bezpośrednio do prostych MCU.Te rodzaje płyt typicaly są wykorzystywane w set-top box.

Myślę, że nie można kupić żeton modemu ponieważ sam będziesz musiał ilości zrobić.

Tutaj po Conexant linii karty.

beuch.

Używam CMX868 (v22.bis modem) i CMX866 (v22.bis modemu komend AT zbudowany w) w moim emmbedded modem i są bardzo dobre.

można je znaleźć formę www.cmlmicro.com

pozdrowienia

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back