Y
yougarage
Guest
witam jestem nowy na tym forum i naprawdę podoba! Mam nadzieję, że to jest właściwe miejsce, aby znaleźć odpowiedzi na mój problem ... Robię ogranicznik obrotów na motocyklu. powinien działać w ten sposób: gdy rpm przejść thresold zestaw i, obwód "wyciąć" dostaw pochodzących z silnika i będzie coil.You zapłonu widać układ na rysunku. Część mikrokontroler działa dobrze (używam Arduino Nano), to właściwie uzyskać obr / min i wywołać transoptor, ale czasami silnik nadal działa, także wtedy, gdy obwód jest w "stanie cięcia". Myślałem, że może to być problem mikrokontrolera, więc i związane prosty przełącznik zasilania transoptor po naciśnięciu, ale dzieje się to samo! Zauważyłem również, że jeśli mogę usunąć R14 coninue silnik pracuje bez problemu ... Chciałem tego rodzaju układ, aby mieć własny zasilany normalnie zamknięty design.I chcieli uniknąć transoptor na "ON" przez cały czas pracy silnika. I nie wiem, czy ten projekt układu mogą mieć rację ... myślałem, że może to być problem ze strony obciążenie indukcyjne (cewka zapłonowa) ... [Url = http://images.elektroda.net/93_1302687787.jpg]
[/url]