C
chamonz
Guest
Hi there ...Mam problem w symulacji Antena mikropaskowa BowTie łatę używając HFSS ...Staram się umieścić anteny krok po kroku, na to warstwę, aby zrozumieć wpływ każdej warstwy.Najpierw symulacja BowTie anteny przy PEC.Po drugie ja kładę podłoża (przy FR4) pod BowTie ..Następnie kładę groundplane (przy PEC) w podłożu.Istotnych zmian są różne struktury wzmocnienia i impedancji.Impedancja jest problem.Część imaginer jest dużo większa niż rzeczywisty udział ...Wszelkie sugestie na temat mojej anteny??
Moja antena jest przeznaczony do celów ISM, pracujący w 2400-2484MHz.Używam tego coz anteny Czytałem, że BowTie poprawki mają wąskie pasmo i dla celów ISM.
Mam jeszcze jedno pytanie.Dlaczego jeśli będziemy pracować w wysokich częstotliwościach, część imaginer impedancji nie ma już wpływu na skuteczność anteny??
Dziękuję ...
Moja antena jest przeznaczony do celów ISM, pracujący w 2400-2484MHz.Używam tego coz anteny Czytałem, że BowTie poprawki mają wąskie pasmo i dla celów ISM.
Mam jeszcze jedno pytanie.Dlaczego jeśli będziemy pracować w wysokich częstotliwościach, część imaginer impedancji nie ma już wpływu na skuteczność anteny??
Dziękuję ...