Pomoc zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz plz (o telefonach interfejs)

M

miss_monica

Guest
hello friends how are you doing jestem również tego projektu w związku z mobilnych i mikrokontroler nie 6310.na polecenia działają dobrze withh hyperterminal ale kiedy wysłać te polecenia z mikrokontrolera tam, to nie robi praca.Mam na myśli komórkowych tylko echa polecenia Wyślij do kiedy mam gnd usunięte tylko TX oraz RX podłączony.ale kiedy ja łączyć gnd to nie robi nawet echo.
i dont even know które piny, aby móc Mam na myśli nie tylko związane TX oraz RX do 8051 Reszta to po prostu otworzyć.Czy muszę się połączyć z resztą szpilki w jakiś sposób pomóc, prosimy

zobacz ten link
może się to przyczynić u
www.edaboard.com/ftopic213704.html
z pozdrowieniami
Ahmed

ok nie DLR-3P kablowej RS-232 DB-9 female connector
działa on dobrze na hyperterminal
teraz DB-9 connecotor i miały dwa przewody z RX i TX w 8051 przez max 232, a następnie w TX oraz RX na DB-9 (DLR-3P)
powinno działać, ale kiedy połączyć GND do pinu 5 DB-9 kontroler zaczyna funtion rażąco plz jeśli ktoś ma podłączone 8051 z DLR-3P - Nokia 6310 wysłać mi schemat, jestem pewien, programowania nie jest Problem jest problemem, który z pinów na DB-9 ma być podłączony do tego, co, thats what i cant figure it, ja jestem pewien, że ma również coś wspólnego z RTS prawda?plz answer

Myślę, że powinieneś sprawdzić ten:
http://pinouts.ru/CellularPhones-Nokia/nokia_5110_6110_pinout.shtml

Istnieje Nokia 6310 pinout, należy zwrócić uwagę na pin nr 7 i 8 (DLR-3), jak oni TX oraz RX i GND również.Dont mylić z RTS, to nie jest potrzebne.

dajcie vcc do 7. GSM PIN, to będzie działać ...

n może nybody tutaj mi szybkość transmisji NOKIA 7250i komórkowego?

Nokia trudno połączyć się MC.Siemens jest o wiele łatwiejsze.Używam MC60, i łatwo zobaczyć, jak komunikować się z niektórych RS232 monitora.MC60 Plug lub podobnych Siemens z modemu do portu RS232 komputera i korzystania SIMOCO do komunikacji.

Cześć chłopaki mam problem, i to, że ja cantomat znaleźć PC-GSM DLR-3P, więc możliwe, że i tak lutować przewodów na szpilki, telefonii komórkowej i podłączyć go bezpośrednio do 8051 to jest possile jeśli nie wtedy, jak ma to człowiek zrobił (www.serasidis.gr), a także "mały kontroler sms planeta" ma również zrobić sam Dlaczego muszę DLR-3P niektórzy mówią idź do www.atrox.com i stwórz swój własny kabel Czy naprawdę muszę też.
ma jednego eksperymentował w tym plz answerDodano po 3 minuty:DLR i kablowe nie działa teraz z jakiegoś powodu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back