Pomoc zwiększenia SMS zdalnego sterowania

S

samuelmolu

Guest
Cześć, chłopaki,

I need your help please.Pracuję nad projektem, który obejmuje sms na zdalne sterowanie urządzeniami w domu, ale tym razem jest to ulepszona.

Plan jest mieć w domu na telefon GSM podłączone do PIC, który będzie podłączony do przekaźnika, który kontroluje włączania / wyłączania urządzeń w oparciu o instrukcje wysyłane do TIFF za pomocą telefonu GSM.Mam na myśli używając transoptory zamiast przekaźników.Please advise.

Mam zamiar to hasło zabezpieczenia w moim urządzeniu, ale nie wiem jak.Please advise.

Mam zamiar zrobić urządzenie do zamkniętego systemu obiegu, czyli taka, która obejmuje opinie, wysyła komunikat o otrzymaniu sprawozdań na czas ... "można nawet zapytać o status dowolnego urządzenia, bez względu na to, czy poza, ale nie wiem jak się do tego zabrać.Każda propozycja będzie mocno doceniana.

Mam nadzieję, że urządzenie ustawione funkcję czasu, to możesz wysłać wiadomość do PIC, aby wyłączyć piekarnik na 30 minut lub na 7:30.Jestem prawie, aby rozpocząć naukę o PIC.Czy myślisz, że będę potrzebować zewnętrznych środków rejestrowanie czasu i mogę osiągnąć to z czysto programowania?Co o tym sądzisz?

W środowiskach, w których zasilanie może być bardzo niestabilne i czasami zbyt wysokie, Mam zamiar mieć system, który może monitorować i porównywać napięcia zasilającego do wartości referencyjnej i wyłączać urządzenia w przypadku przepięcia.Kiedy warunki powrotu do normalnego, po monitorowanie napięcia przez jakiś czas, włącza urządzenia sprawie.Nie mam jeszcze schematy.Tak, widziałem 8051 projektów na sms na zmianę, ale nie widziałem nikogo, który wykorzystał PIC w tej pozycji przed.Pleeeeeeaaaaassssseee mi pomóc.Jestem zła, a pilnie potrzebuje pracy schematów elektrycznych i ogólnie do przodu.Anything, odnośniki, wskazówek, podpowiedzi, pomysły, cokolwiek pomocy będą mile widziane.

Oczekując odpowiedzi wkrótce.

Dzięki.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back