Pomoc z IR 2110, jak nie dostać wyjście z bramki kierowcy

S

salvador_fdz

Guest
Cześć chłopaki, I'am newbie z kierowcą bramy i nie bardzo rozumiem jego funkcję. I'am budynku klasy D dla mojego projektu szkoły i zrobić pewne badania na ten temat W każdym razie, ja zbudowałem układ, ale nie Wyjście z niego. Otrzymuje wzloty / upadki na wejściu sterownika bramy, ale wyjście nic. Jakieś sugestie?

Witam, Czy masz na myśli impulsy na wejściu 2110 i nie ma wyjścia w Ho i Lo? Jeśli tak najpierw odłączyć bramy MOSFET i sprawdzić, czy wyjścia w celu zagwarantowania nie ma błędu w związku z tranzystorów MOSFET. Prosimy informować nas o wynikach, a także jeśli masz znaleźć inny błąd w związku w tym czasie. Pozdrawiam, Laktronics.

To nie jest nessesery używać Q3 R11 jest zbyt duża w porównaniu z R12 i spowodować napięcia na styku 1 U1A nigdy nie będzie powyżej 2V V (pin1U1A) = 5V * R12 / (R12 + R11)) może to nie wystarczy do kierowania U1a. (74ACxx) Jeśli upierasz się korzystać z Q3, zmniejszyć R11 do ohm o 1K-2.2K inaczej można podłączyć wejście do styku 1 U1A chodzi Davood

Witam, Dlaczego nie pokazują prawidłowe numery PIN IC w schematyczny gdyż w przeciwnym razie nie można się dowiedzieć, czy jest jakiś błąd w shematic. Będzie ona również pomóc podczas sprawdzania przewodów. Pozdrawiam, Laktronics.

Dzięki za odpowiedzi, tu coś innego I'am nie pewien. Jeśli mój PWM jest 6VPP i na moim miejscu referenence jest -40. Czy to oznacza, shifter poziomie I'am PWM w dół do 40V? sterownik bramy wymaga wysokiej i upadki, w prawo. I'am próbuje 5 wysokich i niskich przy -5 Q3 i inwerterów na kształtowanie impulsów. sterownik bramy IR do pobrania na stronie internetowej i dał mi sterownik bramy, jak pokazano na schemacie. Nie mogę uzyskać wyjście ze sterownika bramy. Tylko szum z pinów wyjściowych.

Witam, nie trzeba do poziomu przesunięcia wejścia, konieczne przesunięcie poziomów odbywa się wewnątrz IR2110. Jak już wspomniano przez Mr.Davood można usunąć Q3 i wszystkie związane z obwodu, skontaktować się bezpośrednio wprowadzone do pin 1 układu falownika. Oprócz tego, układ tranzystorowy nie przewiduje + / - 5V poziom, daje tylko 2V wysoki i rezystor rozebrany zero poziomach. Witam i sygnałów Li muszą być odwrócony tylko sygnały TTL do połączenia z obiegu i nie przesunął poziomie. Także V11 źródło napięcia nie jest wymagane. Numery PIN 2110 nie są jeszcze prawidłowo oznaczone tak, że jeśli jest jakiś błąd w związku z tym nie będzie dla nas jasne. Pozdrawiam, Laktronics

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back