R
rjanish
Guest
Jestem studentem fizyki budowli prosty obwód do stosowania w laboratorium badawczym, i mam problem z podjęciem decyzji co do rodzaju złącza do użytku w mój projekt. Mój projekt będzie wymagać 2 wejścia sygnału, 1 i 1 pobór mocy sygnału wyjściowego na płytce drukowanej. Miałem nadzieję, że do montażu na płytce drukowanej wewnątrz obudowy z aluminium, na panelu tej obudowy są 3 złącza BNC dla przychodzących i wychodzących linii sygnałowych, oraz złącze do ściany-plug ac / dc o władzę. Mój plan był następnie do lutowania, na wewnętrznej stronie obudowy, dwa przewody do każdego z tych złączy i mam nadzieję, że nie każda para koniec przewody wewnątrz jakiejś złącze nylon, które przywiązują do gniazda zamontowane na płytce drukowanej (SMD, najlepiej) . Złącza powinny być oceniane przez okres do 5 A, i lepiej będzie stał mniej niż 0,75 w pionie, gdy podłączony do płyty, jednak wymóg ten wzrost może być ignorowane, jeżeli jest to konieczne. Zastanawiałem się, czy ktoś może mi punkt w dobrym kierunku, aby znaleźć coś, co będzie działać na złączu nylon / pojemnik PCB combo?