pomoc w programie pic18f4520 w c

Q

qatar.engineer

Guest
Witam i programu pic18f4520 na światło doprowadziła ale to nie działa tak jak z każdym widać mój program i mi pomóc, jeśli nie ma żadnych z nim stało. # Include # pragma config WDT = OFF / / void delay_ms (long t); void main (void) {TRISB = 0 / * Reset diody LED * / PORTB = 0 / * Światło diody LED * / PORTB = 0x5A ; Delay1KTCYx (15); while (1);} jest jakieś stronie obiegu, ponieważ myślę, że mój obwód jest źle

Salam! Przejdź na stronę www.piclist.com . Jest to ładna strona z wielu projektów. Także spojrzeć na www.microchip.com i www.microchipc.com . Sprawdzić bezpieczniki, które zostały zaprogramowane w mikrokontrolerze. Niektóre 18F mikrokontrolerów serii mają nieco zapalnik, który konfiguruje szpilki z PORTB jako wejścia analogowe. Sprawdź również bity konfiguracji oscylatora. Symulacja oprogramowania w MPLAB również pomoże debug problem. Khuda Hafiz.

kilka prostych kroków .. 1.Build programu i sprawdzić błędy 2.simulate programu kompilator i sprawdź odpowiedzi PORTB 3.as Waseem powiedział, sprawdź config bitów 4.load 5.check programu czy pic jest coraz dostaw w jego vcc i również grnd jest przez 6.check kryształu i związane z czapki. 7.see bitowy port poprzez izolację doprowadziły część, a później z diodą LED. zobacz na 2n3 krok starannie nadal trudności?

hi i spróbować symulacji i program działa ale nie jestem pewien do obiegu więc może ktoś mi pomóc i dać mi kilka stron o obwodzie lub przynajmniej jego część. dzięki za pomoc [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 7 minutach: [/color] [/size] Witam jest to, jak mój obwód jest wyglądać z 20MHz i 15p i co masz na myśli przez konfigurację bitów, co masz na myśli to sprawdzić.
76_1174214190.gif

istnieje wiele confuions! który kontroler ru za pomocą faktycznie? u powiedział wcześniej, jest 18F4520 i ur obwód teraz pokazuje 16F series.which kompilator ru za pomocą (kompilator C)? jest to, że wszystkie programy ut? ru czy u've symulowane to wolne od błędów? obwód robi hav żadnych probs .. wyjaśnić moje powyżej bfore q się dzieje dalej.

Hi! Program jest w zasadzie OK, ale maight rozważyć użycie dodatkowych: dyrektywy pragma: # pragma config OSC = HS / / jeśli używasz co najmniej 4MHz kwarcu Spróbuj użyć tego kodu, a wkrótce se gdzie są błędy! opóźnienia (void) {int i; for (i = 0; i <10000; i + +);} void main (void) {/ * Upewnij wszystkie bity na Port B (LED) bitów wyjściowych. * Jeśli bit jest wyczyszczone, wówczas bit jest bitem wyjściowym. * / TRISB = 0; while (1) {/ * Reset diody LED * / PORTB = 0; / Delay * tak ludzkie oko może dostrzec zmiany * / opóźnienia () / * Światło diody LED * / PORTB = 0x5A; / * Opóźnienie tak ludzkie oko może dostrzec zmiany * / opóźnienia ();}} To jest kod z / przykłady katalogu w MCC18. O ile widzę używasz C18 firmy Microchip. Jeśli chcesz korzystać z pełnej mocy PIC, to jest właściwy wybór! Pozdrawiam ql000

hi używam 18f4520 ale mój obwód jest taki sam jak ten, i użyłem c kompilator i tak spróbować symulacji wolne błąd i nie ma błędu

Witam Pytanie na pic18f4520 i programu pic18f4520 na światło LED, ale to nie działa tak jak z każdym widać mój program i mi pomóc, jeśli nie ma żadnych z nim stało. # Include # pragma config WDT = OFF / / void delay_ms (long t); void main (void) {TRISB = 0 / * Reset diody LED * / PORTB = 0 / * Światło diody LED * / PORTB = 0x5A ; Delay1KTCYx (15); while (1);} 1-Czy plan może pracować w clk = 20Mhz? 2 - Masz zalecany program? Z podziękowaniami Jacob Matushviz matush111@walla.co.il

może powinieneś spróbować użyć innego oprogramowania .. polecam tego oprogramowania .. spróbuj go pobrać , jego wolny tak .. skorzystaj z tego linku http://www.mikroe.com/en/compilers/mikrobasic/pro/pic/ ckt pokazałeś .. jej rzeczywiście działa .. ive przetestowane za pomocą PIC16F877A .. jeśli masz pytanie, w jaki sposób korzystać z oprogramowania .. krępuj się zapytać mnie .. bye, Goodluck: D

Witam Potrzebuję programu dostępu klawiatury mam pic18f4520

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back