pomoc w PN sekwencji wymagane

4

47amadb

Guest
hello:
niektóre ciała może mi pomóc w zrozumieniu Pseudo Random hałasu sekwencji "PN Seq".rzeczywiście już go w mój projekt do symulacji WCDMA transceiver modelu wdrażania w Matlab.

Określ wat u wanna know abt i nast pn-de realizacji de PRJ (w tym tytuł PRJ)

dobrze rozumiem, czy ja dont używać 4bits, 5,10,14,16 lub ....bitów.do obliczenia i macie kod PN sekwencji ..
Druga rzecz i dont know how to PN kolejności utworów

Pierwsze know abt PN-seq i jej zastosowań, odwołując niektórych komunikacji cyfrowej książki (np.: Simon Haykin,) ..następnie może u b --- w stanie zrozumieć konieczność no.bitów

Najlepiej, losowych sekwencji powinny mieć nieskończonej długości.Ale pseudolosowych (PN) sekwencje są skończonej długości sekwencji z półpubliczne randomness w elementy sekwencji.Niektóre przykłady są M (lub maksymalnej długości)-sekwencji Gold kolejności.Pokazują one dobre, ale nie idealne właściwości korelacji, czyli auto-korelacji do zera przesuwa i wzajemnej korelacji są wybierane się minimalny.

Jednym ze sposobów, aby wygenerować PN sekwencji jest wykorzystanie wielomianach.Na przykład, mogą one zostać zrealizowane podejmowania liniowe zmiany rejestru i adders XOR.

Wiele teorii komunikacji książki dają dobre wyjaśnienia, należy odnieść się do nich szczegółowo.

Pseudo Hałas Sequences
Pseudo Hałas Sekwencja jest zero oznacza dodatku White Noise Gaussa (AWGN) ma taką samą gęstość widmowa mocy GWGN (f) dla wszystkich częstotliwości i ortogonalne sekwencji, że składa się z deterministycznych i okresowych sygnał, to działa jak hałas, takich jak (lecz deterministycznych ) nośnik przepustowości rozprzestrzeniania sygnału energii.
Wybór dobrego kod jest ważny, ponieważ typ i długość kodu określa granice w systemie zdolności.
W autocorrelation z PN kod ma właściwości podobne do tych z białym szumem.
Jest to zwykle generowane przez pasz powrót zmiany rejestru.
Przejście zarejestrować się przez m-liczba flip-flops (D typu flip-flop) połączonych w kaskadę wzajemnie ze wspólnego zegara i paszy powrót odbywa się przy użyciu logiki obwód podłączony do niektórych taśmy z rejestru w celu utworzenia wielu pętli paszy powrót obwodu.
Z każdym zegar puls stan każdego flip-flop jest przesunięta do następnej flip-flop.
Następnie wyjście logiki obwód zasilany jest z powrotem do wejścia pierwszego flip-flop.PN sekwencji pasz wytworzonych z powrotem zmiany rejestru jest określony przez: --
1-liczba etapów zmiany rejestru (liczba flip flops)2-Początkowy stan począwszy zmiany rejestru3-liczba krany w opinii zmiany rejestru

Cześć wszystkim,
Jestem w pracy Matlaba Simulink
Jestem symulację Direct Sequence Spread sprectrum
obejmuje ona rozprzestrzenia de rozsypanie, śledzenia i akwizycji.
Jestem stwierdzenia trudności w akwizycji.
VCO nie jest zdolna do kierowania PN sekwencji generatora.
Czy jeden proszę mi pomóc

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back