Pomoc w czujniki mierzące odległość

J

John_Correa

Guest
Jestem licencjackich i chcę pracować na czujniki. Chciałem zbudować czujnik pomiaru odległości za pomocą diody LED i fotodiody IR. Jednak nie doświadczyłem wiele sukcesów jako napięcie wyjściowe nie jest w ogóle zgodne. Proszę zaproponować układ, który może zrobić to samo korzystając z powyższych składników o dobrej wiarygodności i dokładności.

ir ma ogromny problemu hałasu, naturalne i sztuczne oświetlenie są ogromne źródeł ir hałasu. można użyć 18k częstotliwość sygnału do kierowania doprowadziły więc przy użyciu filtru w receptora Twoja aplikacja jest mniej narażonych na hałas.

nawet i twarz ten sam problem! może ktoś mi powiedzieć ow do dokładnego pomiaru odległości przy pomocy podczerwieni pary?

anyting oprócz ostrych sprawia, że jesteśmy gotowe skorzystać te czujniki? i jakiś pomysł lub obwodu, w jaki sposób mają je samodzielnie wykonane, nie musi być tak dokładne jak te gotowe te myśli?

Mam układ, który generuje wyjście cyfrowe za pomocą diody LED i fotodiody o obecności przeszkody w danym zakresie. Fotodiody IR generuje wartość analogową, która jest w porównaniu z zaprogramowanej wartości do określenia istnienia obiektu. Czy możemy zmienić tego samego obwodu dać analogowego sygnału wyjściowego? Proszę o pomoc.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back