Pomoc U2270

V

volod_ua

Guest
Witam. Mam problem z U2270B i EM-4001 transporder. Antena mam L = 627uH. I budować inne shematic, pracy, ale I don `t mieć dobry kod karty. EM-4001 pierwsze 9 - bity 1, mam taki bitów, ale ostatnie bity nie jest dobre. W U2270 pin - Wyjście mieć f = 0.4 ~ 2.4Hz w momencie oddania karty f = 1,54 ~ 1,65; W kręgu f = 122.5Khz. Użyj 220nF i 1,5 NF HIPASS pin, wejście. Do dekodowania używam AVR. Czy możesz mi pomóc. volod_ua@yahoo.com

> W Em-4001 pierwsze 9 - bity 1,> Mam taki bitów, ale ostatnie bity nie jest dobry. Nie jestem zaznajomiony z EM4001. tak tylko ogólne pytania, być może niektóre z nich da wskazówkę. Co to znaczy "nie dobre"? Czy jest to "wszystkie 1", "wszystkie 0", zmienia się przy każdym, czy ...? Czy "pierwsze 9 bitów = 1" metody synchronizacji? Jeśli tak, to reszta kodu tak, że nie ma kolejnych 9 1? Spróbuj również do przechwytywania surowe wyjście U2270B na oscyloskop cyfrowy (lub analizator stanów logicznych - najprostsza nie będzie) i nie "dekodowania" ręcznie "- być może Twoja fw dekodowania jest błędna ... Spróbuj także dostroić układ anteny, jeżeli transponder ma wbudowaną antenę / obwód oscylatora, to może być od częstotliwości nominalnej nieznacznie (spróbuj od 115 do 135KHz) Ostrówkiem

Jak freq musi być wyjście pin (U2270B), gdy transporder nie ma

To jest złe pytanie. U2270 skutecznie demoduluje bardzo słaby modulacji AM 125kHz "przewoźnik". Przypadku, gdy transponder nie jest obecny, wyjście U2270 skutecznie hałas, i charakter, że hałas zależy od wielu czynników w systemie i środowisku. Jeśli nie można uzyskać (pożyczyć) oscyloskop cyfrowy (DSO) lub analizator stanów logicznych, można spróbować próby wyjścia z U2270 do AVR, a następnie wysłać go surowca do PC (nie próbuje go odczytać). To daje lepszy obraz tego, co tam się dzieje. Ostrówkiem

Czy oznacza Manchester dekodowania na AVR? Niestety nie mam żadnych (różne rodzaj modulacji, ale nawet jeśli bym Manchester, nie mogę podać, że daleko, a zresztą to nie na AVR) ... Staram się dać ci wskazówki, ale oczywiście trzeba pracować to sam. Ostrówkiem

Zauważyłem, że na szpilki wyjście na U2270B istnieją hałas, który idzie do detektorem i demoduluje jako przypadkowe sygnału. Próbowałem to naprawić bez powodzenia. Myślę, że hałas idzie z buforów IC produkcji lub bloku OSC. Myślę, że dla niektórych krótki okres outpus są wyłączone, gdy nie ma transpondera. Gdy transpondera następnie amplitudy sygnału obwiedni jest znacznie wyższy niż poziom hałasu, który pochodzi z sterownik. Czy ktoś wie, kilka porad, aby usunąć ten hałas?

Musisz usunąć ten hałas w programie, tzn. przy dekodowaniu Manchester czy cokolwiek modulacji. U2270B jest bardzo wrażliwym IC - modulacji na nośniku jest naprawdę bardzo małe, nawet w dobrej sprzężenia między "bazą" cewki i transponder - więc jest to nieuniknione, aby podnieść niektóre hałasu. Możesz być w stanie zmniejszyć czułość (nie wiem, nigdy nie potrzebowałem, aby ją zmniejszyć jedynie do wzrostu), ale nie sądzę, będzie można pozbyć się hałasu całkowicie. JW

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back