Pomoc potrzebna repeater IR

H

holabr

Guest
I zbudował własne IR powtórzyć kilka lat temu znaleziono go w dolnej części pojemnika śmieci. Opiera się ona na czujnik podczerwieni GP1U52X. W załączonym schemacie. Czy mogę wymienić GP1U52X z stereo splitter Y i 2 czujniki mam dostarczony z cyfrowej telewizji kablowej Comcast karty?. Jakie czynniki biorą udział w możliwość uruchamiania wielu równolegle czujniki? Ponadto, ponieważ te detektory są plastikowe, otoczonych jednostek w stereo (3 dyrygent) wtyczka na końcu, jak mogę determnine który pin Vcc, naziemne i sygnału? Czy ryzyko jej uszkodzenia w przypadku korzystania z metody prób i błędów, aby podłączyć go do mojego wzmacniacza? Jeśli nie mogę po prostu podłącz je przez rozdzielacz Y, wszelkie sugestie na mod do obwodu wspieranie 2 czujniki? Każda pomoc i sugestie mile widziana.

Infra czerwony krajowych pilotów mają tendencję do używania "ToneBurst" 40khz i aplliances często monolityczne w odbiornik, a po modulacji 40kHz transmisji moduł odbiornika daje logiczne 1 lub 0, wyjście (jest wzmacniacz i dekoder dźwięku 40khz w odbiornik podczerwieni modułu). Moduł projektu używany jest monolitem i daje wyjście cyfrowe, zgodnie z jego arkusz danych. ja się spodziewać, że trochę "blips" Ci z niektórych urządzeń również mają monolithis Moduł odbiornika, jakim jest opne przypadku tych prawdopodobnie pracować z obwodu. Wyszukiwanie połączeń dla blip może być trochę trudne, zarobić trochę gniazdka wtyczkę przewodu do gniazda, a następnie wyrwać trzech połączeń, będziesz w stanie rozpracować co jest w miernik mocy, a połączenie danych da się od albo z sondą zakres lub logicznych podczas punkt pilota na blip i nacisnąć przycisk, jeśli nie miałaś jeszcze ani wtedy podłączyć głośnik przez rezystor 1k do połączenia usłyszysz kodów. Być może wystarczy 1k rezystor pullup do pozytywnego dostaw.

dwa z nich mogą być połączone równolegle z użyciem łącznika Y? Ponadto, wspomniał pan dowiedzieć się, które pin to zasilanie za pomocą metra. Jak to zrobić?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back