Pomoc potrzebna: Microstrip struktur

M

m.ghafoori

Guest
Muszę znaleźć model, który daje ABCD lub rozproszenie parametrów z Microstrip zginać.Byłbym wdzięczny, jeśli jedno może mi pomóc.

w każdym mikrofalowa SW, u można znaleźć S parametrów na zginanie, a następnie konwertować je do ABCD
RF sprawdzić Matlab toolbox, to można przekształcić je bardzo easly

khouly

Mam wiele wyszukiwany tekst książek w tym zakresie, ale nie mogłem go znaleźć.Jeśli znasz jakieś, proszę dać mi znać, too!
Dokładniej mówiąc,
muszę model Microstrip łuku.

w reklamach lub MWO,
użyj zginać i S parametr do symulacji,
a następnie u get modelu u wanna

khouly

Hmmm.
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Drodzy biff44,

Czy należy przesłać pełną książkę?
Część jej w wyżej stanowisko jest naprawdę ciekawe i przydatne.Zawarcie w przesłanych część jest taka sama jak moja praktyka, ale grzywny modelowania i EM zdjęcia wyjaśnia dużo głębszy.
Pozostałe części powinny być także bardzo interseting.Dzięki.
g579

Ansoft projektant ma wymiar zalecany do 90 stopni mitered zginania w dokumentacji "BENDO".Może to być pomocne.Zwróć uwagę, że wykładnik jest -1,35 nie -135.Miałam ciekawą dyskusję z jednym z ich AE's
about that one.To było przyjazne wymiany.

Mam inne odniesienia, które mogą być użyteczne, ale jest w biurze.Uruchomię go jutro.

Dodatkowe informacje można znaleźć w Przekazanie Linia Design Handbook przez Briana Wadell rozpocząć na stronie 289 (Mam tylko kopie na papierze)

Paskowej Circuit Design, Harlan Howe,
Jr ma więcej (PG 47 i następne) z porównania różnych rodzajów i TDR wykonania niektórych działek.

Zrobiłem pewne symulacje chwilę wstecz i doszła do podobnych wniosków.I hope this helps.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back