Pomoc poszukiwanych Junebug

P

pranam77

Guest
Hai Znajomi Ja projektowaniu PCB i montaż Blueroom's "Junebug" Programmer's side których schematyczność jest attched tutaj.Wolę tym schemacie, ponieważ wszystkie składniki są łatwo dostępne.Chciałam wyjaśnić pewne wątpliwości.

1.Czy Ferrytowy koralik na USB ( ) utwór obowiązkowy?
2.Które. Hex plik do wykorzystania jako firmware?
PK2V023200
PK2V023001
PK2V021000
3.Czy mogę uprzejmie wniosek nazwę obecnie stawia na ICSP Złącze aby można było zaprojektować Zif gniazda w uzupełnieniu do ISCP złącza.

Pranam77
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

1.Nie jest obowiązkowe, ale zalecane.
2.Każda z tych działa, 23200 jest najnowszą.

Vpp
VDD ( 5 V)
VSS (GND)
PGD
PGC

Możesz uruchomić dodatkowe I / O nazwie AUX jeśli chcesz EEPROM wsparcia.

Hai blueroomelectronics
W rzeczywistości i oczekiwać odpowiedzi od was za to.Miesiąc wstecz i wysłał ten sam plik do skrzynki PM.może być to nie wydał.Każdy sposób .. thanks bro

Hai Bill,
Mam zakończeniu Double sisded PCB i montaż wszystkich komponentów.Zamiast 680 mikro Henry I skorzystało 1000 mikroprzedsiębiorstw henry ssania.Thatz jedyna zmiana.Ale nic się nie dzieje, kiedy połączenia USB.Zasilania dioda świeci i programista nie jest wykrywana.Komunikat szpilki z usb podłączone są grzywny.I wielokrotnie sprawdzane z multimetry.Jak nie masz żadnych programista,
mam dwa PIC zaprogramowany z lokalnym dealerem z PK2V023200.hex.Teraz mam silne wątpliwości, że pogoda dealer ma naprawdę nic zaprogramowane ot mi pustą PIC?Również naciskając na uruchomieniowego jednoczesnym podłączeniem USB nie robi nic.
Co może być źle?Thanks a lot in advance.

W 680uF induktor nie ma nic wspólnego z USB komunikacji.Spróbuj gospodarstwa w dół klawisz, gdy połączenie na USB, ruchliwego LED powinna migać, jeśli jest zaprogramowane.

Hai Bill,
Jest to już sprawdzone naciskając SW natomiast połączenie USB.Nic się nie dzieje.To znaczy, że nie jest zaprogramowane PIC.I'll przeprogramowania samego i spróbuj ponownie.

Blueroomelectronics Hello!
Czy mogę używać 18F4550 zamiast 18F2550 ponieważ jest łatwo dostępny?

Pozdrowienia.

Tak, mój pierwszy prototyp zbudowany z 18F4550 worked great.

Hai Bill
Serdecznie dziękuję za wszystkie wskazówki.Mam ukończony pozytywnie programatora.Właściwie to był naprawdę głupi błąd na DSPCB.Krystalicznie PIN został podłączony do GND na drugiej stronie z PCB.Dlatego programista naturallly didnt work.Jest dobrze się pracuje.Ostatnia kwestia to USB napięcie spadnie do 4,8 V podczas programowania, ale jest weryfikowana do programu największą liczbą żetonów.Czy ten problem może być pomijane lub proszę suggect wszelkich naprawienia tego?Czy 680 mikro henry zasysacza odtwarzanie wszelkich istotną rolę w tym względzie?Jeszcze raz dziękujemy.Oto przystawki do programatora.
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

4.8V jest w porządku, a wszelkie induktor z 480uH poprzez 870uH pracuje dla mnie.Inni mogą zbyt.Spróbuj niektórych obecnie.Możesz uruchomić PICKIT2 2,61 oprogramowania do testowania Vpp, powinno być około 13V

Nice work na układ.Have fun.

Thanks for the compliments Bill.Użyłem programista z PICKIT2 2.40.W Vpp pokazuje 12 lub 11.9v.Thatz tylko punkt Mam tu na myśli.Jak mogę podnieść.Czy Vpp zwiększyć, jeśli wzrost Vpp feeback rezystorem (R3 = 2.7K) do około 3.3K lub 4.7K?lub shud i zachować eksperymentowanie na różnych dławiki?

Nie zmieniaj R3, ale wydaje się, 11,9 grzywny.

Hello pranam77, możesz podzielić się z nami PCB układ?

Dzięki

Niestety zan28
Please dont umysł jak i nie może dzielić układów.PCB został zaprojektowany przez mnie jeden z moich klientów, United7 technologii i są one jej sprzedaż w całej Indii poprzez ich stronę internetową www.united77.com.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back