pomoc o JDM Programmer

Y

yyzzjj

Guest
robię programatora JDM http://www.jdm.homepage.dk/newpic.htm~~dobj zależności, ale nie może pracować. : (I measuer VSS i VDD jest 5.1v, ale kiedy IC-prog urządzenie czytanie, napięcia do około 2.7V, to jest OK użyłem BC546B zamiast BC547B, czy istnieje jakikolwiek problem i '? czekam twojej pomocy!

Czy kłaść od napięcia linii, aby wskazać, tj. doprowadziły do ​​pokazać napięcia prezent. Kiedy zrobiłam minę musiałem podnieść wartość prowadzonych rezystorów pasz w celu zapewnienia, że ​​napięcie nie spadnie do dużo. Programator działa dobrze, po prostu sprawdzić, aby upewnić się wartości rezystorów są OK. Jestem pewien, że każdy resonable tranzystor będzie pracował tak długo jak są one odpowiedni rodzaj. Barrybear

dzięki! i nie używać żadnych LED. i rezystor do Q2 jest 1.5K i 10K.

HI, spróbuj najpierw z enable VCC sterowaniem JDM a także spróbować znaleźć stanowisko gulson o JDM programista ma przyjrzeć dołączyć Zapach Pozdrowienia sprzętu

używać 2n3904 tranzystorów IC-Prog czytać korectly 24C16 ale PicBinEditor 1,70 cant czytać 24C16 widzę kiedy IC-Prog praca dont używać linii MCLR ale wykorzystanie PicBinEditor MCLR line i napięcia na Vcc i CLOCK sprowadza się (mam diody na wszystkich liniach) ktoś wie co się stało?, jeśli undestend mnie

Podniesienie wartości rezystorów paszowych Led `s aby usiadł 4K7 i sprawdzić, czy napięcie windy. Barrybear

i usunąć wszystkie diody ale to się zmieni nic mam innego programatora JDM przez Solo z tym PicBin czyta corectly tylko 24C16 i dont czytać PIC16F84 z klasycznym JDM PicBin przechyłki czytać niczego, kiedy startind przeczytaniu kilku pierwszych byts czytania poprawnie widzę, że COMS 5V w dół ktoś pracuje z JDM i PicBin razem? jestem tylko ciekawa co happaned

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back