Pomoc na temat Niezgodność z kaskody prąd lustro?

A

Allin

Guest
witam wszystkich, których spotkałem problem o niezgodności kaskody prąd lustro, PMOS kaskody (3 mA) i NMOS kaskody (3mA) z tego samego błędu, ale pokazuje badanie, że niedopasowanie jest prawie 15%!, PMOS jest większa dużo . Czy ktoś spełniają tego zjawiska? to sprawia, że mnie do szaleństwa! jakieś sugestie lub pomysł? Dziękuję bardzo.

Jak twoje przesterów na NMOS i PMOS przy porównywaniu? Czy są one takie same?

PMOS jest prawie 300 mV, podczas gdy NMOS jest prawie 200 mV. [Quote = jgk2004] Jak twoje przesterów na NMOS i PMOS przy porównywaniu? Czy są one takie same? [/Quote]

Gdybym był byś robię je sama. Chcesz, aby N i P mają tę samą siłę, aby po podłączeniu do wysokiej impedancji nie wygra z innymi .... Powiedziałbym, że jeśli połączyć to, co masz teraz do wysokiej impedancji to będzie węzeł kolei dużych lub być rekompensowane wysoką .... co jest złe!

Losowy niedopasowania mogą być gorsze, ale należy porównać go do systematycznej niedopasowania, że krótko-kanałowy i operacyjnego punktu efekty (jak pilot w / Vds = Vgs vs slave Vds = VDD) będzie produkować. Poza tym, to chcesz push-up, klejów, aby obniżyć losowy niedopasowania.

dzięki bardzo, różnice Vds są małe, to mam sprawdzone. pełne rogu wstępną symulację i ekstrahowano Symulacja pokazuje niezgodność jest bardzo mała. I sprawdzić układ, tranzystor master i slave są w pewnej odległości, będzie główną przyczyną rozbieżności? prąd jest duży, może zwiększyć niezgodność z obecnym? Przypuszczam, prąd lustro 100uA: 101uA, że skala go 10 razy, to będzie 1000U: 1010u, Podejrzewam, że. [Quote = dick_freebird] losowy niedopasowania mogą być gorsze, ale należy porównać go do systematycznej niedopasowania, że krótko-kanałowy i operacyjnego punktu efekty (jak pilot w / Vds = Vgs vs slave Vds = VDD) będzie produkować. Poza tym, to chcesz push-up, klejów, aby obniżyć losowy niedopasowania. [/Quote]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back