[Pomoc] Multi-channel Termopara Meter

O

onemilimeter

Guest
Chciałbym zbudować wielokanałowy (powiedzmy 3) termoelement licznika.Które z poniższych opcji powinna być kierowana?

1) termiczne -> analog multiplexer -> jeden z oprzyrządowaniem op-amp -> ADC

2) Termopary -> każde termopara podłączona do jednego z oprzyrządowaniem op-amp -> multiplekser analogowy -> ADC

3) albo inne lepsze rozwiązania ...

Dzięki

Dlaczego po zmianie pozycji z bloków w systemie.

Korzystanie ADC przed analogowego multipleksera.To jest rzeczywistość.

Tak, to znaczy po Topologia:

Termopary (TC) -> Każdy TC podłączony do wzmacniacza oprzyrządowanie (IA) -> Każdy IA podłączony do ADC -> mulitplexer Digital -> Processing Unit

Obie swoje projekty w oryginalnym postem są ważne i mogą wyświetlać tylko jeden pomiar TC naraz.Najwolniejszego elementu w projekcie będą wyświetlane.Czas reakcji ADC nie będzie wąskim gardłem.

Pierwsze pytanie:

1.Jakie projekty wykonać ze specyfikacją.

2.Spośród tych, które są najtańsze.(Bo jeśli nie prosi ją sam szef lub klient kiedyś będzie).

W twoim przypadku, twój wybór (1) korzysta z trzech składników aktywnych.Ale opcja (2) korzysta z pięciu (dodanie dwóch stosunkowo drogie ADCs do kosztów).Wariant 2 może mieć sens wtedy i tylko wtedy, gdy trzeba samodzielnie kalibracji termopar siebie.Ale nigdy nie widziałem, że na metr handlowych TC.

Przepraszamy, ale "hoangthanhtung" nie ma sensu tworzenia.

the analog multiplexer?

Jak ważne przepływu danych czy ADC jest przed
analogowy multiplekser?

Projektu w drugi post jest jeszcze bardziej oszczędnych.Teraz można się z siedmiu podstawowych komponentów do wymiany zamiast trzech.

You had to dobrze zacząć.Wariant 1 Państwa orignal post jest dobry inżynierskich.Prostota jest piękna rzecz.

Rozszerzony pytanie ...

Jeśli chcesz zbudować termopary metr z 0,5 st. Rozdzielczość celcius, myślisz, że 2-PCB warstwa wystarczy?Czy muszę iść do większej liczby warstw, np. 4-warstwowa?

Nigdy nie zbudował jeden przed, ale ja naprawdę chce budować jeden (multi-channel) do monitorowania systemu.Jeśli się nie mylę, napięcie wyjściowe typu J lub K-type jest w zakresie UV (mikro-V).Więc nie wiem, czy 2-PCB warstwa wystarczy, czy nie na 0,5 stopnia rezolucji celcius.

I can't think of any powodu termopary dokładność pomiaru będzie mieć wpływ ilość warstw miedzi interfejsu pokładzie.Idź z 2-board warstwę, jeśli koszt jest głównym czynnikiem!

onemilimeter napisał:

Chciałbym zbudować wielokanałowy (powiedzmy 3) termoelement licznika.
Które z poniższych opcji powinna być kierowana?1) termiczne -> analog multiplexer -> jeden z oprzyrządowaniem op-amp -> ADC2) Termopary -> każde termopara podłączona do jednego z oprzyrządowaniem op-amp -> multiplekser analogowy -> ADC3) albo inne lepsze rozwiązania ...Dzięki

ru going to interfejs z mikrokontrolera, a następnie u mogą wybrać kontrolery z wbudowanym wzmacniacze z programowalnym wzmocnieniem.
Www.silabs.com zameldowania.mają kontrolerzy z 8bit do 24bit ADCs (8051 variant)

onemilimeter napisał:

Które z poniższych opcji powinna być kierowana?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back