Pomoc ... jaki typ układu do wykorzystania

F

~fuulthrottle~

Guest
Hi ... im o do ostatecznego projektu pt zanieczyszczenia gazowe Warning System ... zakres tego projektu jest dla laboratorium, które narażone na wyciek niebezpiecznych gazów ... więc chcę zaprojektować model systemu, które otrzymują wyjście z czytnika gazu i obliczyć procent zanieczyszczenia ... jeżeli stawka jest wysoka, mikrosterownika będzie wysyła sygnał do systemu alarmowego i wentylacji do działania w pożądanym czasie, aż wskaźnik zanieczyszczenia jest niska ... Gazu czytelnik --- Mikrokontroler> (obliczenia stopy zanieczyszczenia) Alarm -------> i systemu wentylacyjnego na koniec --------> pytanie, jaki typ układu i rozmieszczenia elementów nie muszę używać do prowadzenia procesu powyżej? jak połączenie tych alarmów i wentylatorów działać zgodnie z programem mikrosterownika?

Zrozumiałem wszystko oprócz pytanie. Musisz obwodu lub pytasz co mikrokontroler jest najlepszy dla Ciebie aplikacji?

Myślę, że pierwsze należy określić, jakie gazu chcesz do wykrycia, ponieważ czujnik jest inny. Po drugie na przykład tlenku węgla można użyć MQ-7 czujnika (patrz na stronie: [url = http://www.sparkfun.com/products/9403] Tlenek węgla Sensor - MQ-7 - sparkfun Electronics [/url] ) i innych gazów, itp. .. Wtedy, jeśli projekt jest łatwopalny gaz następnie należy zaprojektować swój układ, które uniemożliwiają ognia (iskra nie kompilacji). Na przykład można użyć elektronicznego przełącznika, takie jak triak i ... i przepraszam za mój angielski.

mój czujnik jest oparty z czytnika gazu ... chcę interfejs czytelnika gazu do tego systemu ... Chcę wiedzieć projektowania układów, które można użyć do tego systemu ... do łączenia tych czytnik gazu, mikrokontroler, że robienie porównań i zegar, ustawić alarm i wentylacją ... Przepraszam, jeśli moje pytanie jest trochę mylące ...

mój system będzie interfejs z tego typu urządzeń do Cytrona Technologies - Robot. Head to Toe: PIC Szkolenia Malezji, Mikrokontroler PIC [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back