[Pomoc!] CMFB obwodów

Q

qslazio

Guest
W prostym dwustopniowym single ended wzmacniacz młynarza z PMO diff pary kanałów, prąd obciążenia lustro, co najprostsze ciągły czas obwodów CMFB równowagi voltge CM wyjście na 0.5VDD? może ktoś podać mi przykład tego układu CMFB? BTW: Czy to jest potrzebne CMFB obwodów na wzmacniacz używany w zamkniętych konfiguracji pętli (np. pasmo wzbronione)? Dziękuję bardzo!

Hi. Jeśli wzmacniacz jest single-ended, nie ma potrzeby CMFB. Jednak powrotem więcej informacji na temat układów CMFB, możesz odwołać się do ANALOG dr Razavi IC DESIGN lub dr Gray lub Sr Johns jest. Istnieje wiele źródeł. Pozdrawiam, EZT

dzięki ezt! Jestem inna kwestia. jeśli nie ma potrzeby CMFB jako op single-ended, jak możemy stabilna, nasz stopień końcowy w 1/2VDD, zamiast ~ 0V lub ~ VDDV, jeden z NMOS i PMOS stopnia wyjściowego będą liniowe regionie! ( Przypuszczam, że wyjście jest wspólne NMOS Źródło z PMOS źródła prądu obciążenia)

w 2-stopniowy PO, nie jest standardową metodą do projektowania, możesz sprawdzić to jakiś podręcznik. jeśli u po tej metody, u będzie dobry punkt nastawienia na wyjściu. ale nie może być dokładnie 0.5VDD. bo tam jest inny ro w PMOS i NMOS. nawet ur ro_PMOS = 2 * ro_NMOS, wciąż jest "modulacji długości kanału" efekt, więc trudno się rop = ron (tj. 0.5VDD stronniczy) na wyjściu noe.

hi .. przede wszystkim, dlaczego u need 0.5vdd na wyjściu z jednego etapu satge opamp.normallysingle zakończył wzmacniacz w teście openloop, jeśli u podłączyć zarówno together.output wejście będzie z pewnością w znanym stanie błędu .. nie VDD lub VSS. mam nadzieję, że u projektowania to wzmacniacz dla zamkniętej pętli tylko .. jeśli raz wzmacniacz, napięcie wyjściowe wzmacniacz decyduje ur zamkniętych pętli wzmocnienia. - \ Kamal

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back