pomoże mi to bardzo potrzebne .....

T

the_wind

Guest
HELP ME Symuluj tym MATLAB PROSZĘ ....
Chcę przekazać te On Oct 10 .....
PUNKTY zagwarantowane będą ....

mój adres e-mail dodać to: the_wind19 (at) yahoo.comII.Normalizowanie sygnału jest zwykle pierwszym krokiem w analizie sygnałów.Tworzenie 128-punkt, równomiernie rozprowadzane losowo-sygnałem, że ma średnią 1,5 i odchylenie standardowe 3.2.Dla każdego z następujących działki sygnału:
a.Normalizuj sygnału w taki sposób, że całkowita energia jest równa 1.
b.Normalizuj sygnału w taki sposób, że maksymalna wartość to 100.
c.Normalizuj sygnału w taki sposób, że maksymalna wartość bezwzględna wynosi 8.III.Tworzenie białym szumem sygnał, że ma częstotliwość próbkowania 8000 Hz, czas trwania 5 sekund.Sygnał powinien być zero oznacza z wariancji równy 1.Działka wielkości i fazy widma sygnału na początku, w środku i na końcu.Częstotliwość rezolucji z 1024-punkt widm powinna być atleast 1 Hz.

a.Przekazywanie białego szumu poprzez filtr z odpowiedzią, że zmniejsza się z nachylenia -20 dB na dekadę produkuje różowego hałasu.Tworzenie 1,5-sekund sygnał szum różowy i zapisać go jako pink.wav.
b.Przekazywanie białego szumu poprzez filtr z odpowiedzią, że rośnie z stoku 20 dB na dekadę produkuje lazur hałasu.Tworzenie 1,5-sekund lazur hałasu sygnału i zapisać go jako azure.wav.

V. analogowego lowpass filtr ma być zaprojektowane tak, że wymaga następujących parametrach:
≤ 0,99 | H (w) | ≤ 1, 0 ≤ f ≤ 1500Hz
0 ≤ | H (w) | ≤ 0,01 f ≥ 2000Hz
a.Jaka jest najniższa zamówienie Butterworth filtr, który spełnia wymagania?Pokaż skali reakcji filtru.
b.Jaka jest najniższa zamówienie typu I Chebyshev filtr, który spełnia wymagania?Pokaż skali reakcji filtru.
c.Jaka jest najniższa zamówienie Chebyshev typu II filtr, który spełnia wymagania?Pokaż skali reakcji filtru.
d.Porównaj wynikające filtry a), b) i c).Jak filtry różnić w celu filtrowania, szerokość przejścia regionu, passband marszczyć, a stopband zaszumieć?VI.Budowę Chebyshev typu I analogowe lowpass filtr jedności cutoff częstotliwości i passband i stopband zaszumieć 0,01.
a.Przekształcenie prototyp lowpass filtr do wysokiego Pass Filter z cutoff częstotliwości 500 Hz.Pokaż skali reakcji filtru.
b.Przekształcenie prototyp lowpass filtr do band-pass filtr cutoff częstotliwości na 1000Hz i 2000Hz.Pokaż skali reakcji filtru.
c.Przekształcenie prototyp lowpass filtr do zespołu-stop filtr cutoff częstotliwości na 1000Hz i 2000Hz.Pokaż skali reakcji filtru.VII.Rozważmy analogowe lowpass filtra wykonana w Vb).Częstotliwość próbkowania wynosi 8 kHz.
a.Konwertuj analogowy lowpass filtr do dyskretnych czas filtra za pomocą impulsu-invariance techniki.Pokaż skali reakcji filtru.
b.Konwertuj analogowy lowpass filtr do dyskretnych czasie przy użyciu filtra bilinear transformacji techniki.Pokaż skali reakcji filtru.
c.Skonstruuj cyfrowy Chebyshev typu I filtr, który spełnia wymagania w 1) za pomocą cyfrowego filtra wzór wersji cheby1.Porównaj wielkość i fazę reakcji filtra się z 3-a) i 3-b).Domyślnie, co Matlaba wykorzystania w projektowaniu jeden z IIR filtr analogowe filtry?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back