pomiaru odległości i odległości

• Thread starter thebiggestbangtheory
  • Start date
T

thebiggestbangtheory

Guest
Witam wszystkich, jestem nowicjuszem w tym forum i praktyczne elektroniki w ogóle. Staram się określić zestaw, który może mi pomóc zbudować system, który może zrobić pomiar odległości oraz kierunku. I już przez niektóre z ofert różnych producentów, którzy sprzedają ultradźwiękowe czujniki zbliżeniowe i podobne (ping). Szukam czegoś, co będzie w stanie zmierzyć odległości, jak również względem kierunku. Czy ktoś może mi punkt w dobrym kierunku? Moje wymagania są jak poniżej: 1) Potrzebujesz czujnik do pomiaru, jak daleko inny czujnik jest i to, co względne kierunku (być może odpowiedź w zakresie stopni ..) 2) Chcesz niezawodnej technologii 3) Musi być interfaceable z Dzięki PC wcześniej,-B

Witam wszystkich :) Wszelkie pomysły, patrzyłem na Senix ultradźwiękowe produktów, ale problem nie mogę wydawać się, aby mój umysł owinięty jest w jaki sposób dowiedzieć się, względnej orientacji. przykład: mogę mieć 4 czujniki ultradźwiękowe, 3 umieszczony jak kończy w trójkącie i jeden w środku ciężkości. następnie dokonać każdy z czujników umieszczonych w wierzchołkach, emitują impuls, który będzie odbierany przez jeden w ciężkości th, ale nie mogę dowiedzieć się, jak określić względną kierunku. jakieś pomysły / komentarze / wskaźniki są bardzo mile widziane. PS: dzikie myśli .. Słyszałem o tablice kierunkowe anteny .. ktoś może sugerować, czy jest to godne możliwość lub dzikich gęsi pościg

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back