POMIAR TEMPERATURY

S

sudhir258

Guest
Chciałem CIRCUIT, które mogą uzyskać dwa różne odczyty temperatury i NIE różnicy temperatur jest przekształcana PRĄD, żebym SWITCH ON / OFF MY ETC LAMPY. PROSZĘ ktoś ma CIRCUIT

Twój pomysł nie jest dla mnie jasne, ale mam zrobić jeden projekt za pomocą DS18B20 z Dallas jest to termometr cyfrowy. Używam 16F877 jako mikrokontroler, ale można korzystać z 16F84A zamiast jeśli nie są zainteresowane wykorzystaniem wyświetlacza LCD. Chodzi o to, jak ten, są trzy ogranicza niskie, wysokie i bardzo wysokie. Pierwszy przekaźnik włącza się, gdy temperatura jest poniżej dolnej granicy, drugi przekaźnik włącza się w temperaturze powyżej górnej granicy, trzeci włącza się, gdy przekaźnik jest powyżej bardzo wysoki limit. Czwarty włącza się, gdy temperatura jest poniżej dolnego i wyłącza się, gdy temperatura osiągnęła wysoki limit. Czwarty przekaźnik może być wykorzystywane do ogrzewania lub chłodzenia. Jeśli jesteś zainteresowany napisz do mnie na space_abyss@yahoo.com

Dziękujemy za odpowiedź, Zasadniczo chcę różnicę dwóch TEMPERATURY ODCZYTY i który zmienia się w prądu lub napięcia, SO, że moja praca URZĄDZENIA różnicę dwóch odczyt temperatury.

Nie rozumiem, dlaczego trzeba konwertować różnicy napięcia lub prądu? Można podłączyć więcej niż dwa czujnik temperatury do MCU, ale jeśli chcesz możesz użyć LM35 Celsjusza precyzyjny czujnik temperatury, który ma wyjście liniowe z +10.0 mV / ° C współczynnik skali lub LM34 wyjście liniowe z +10.0 mV / ° C współczynnik skali. Możesz korzystać z dwóch czujników następnie podłączyć go do wzmacniacza różnicowego.

Witam, chcę układ, który steruje prędkością silnika bardzo powerd, każdy podmiot może mi pomóc

[Quote = sheraz_1001] Witam, chcę układ, który steruje prędkością silnika bardzo powerd, każdy podmiot może mi pomóc [/quote] Otwórz nowy temat,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back