Pomiar tętna szczyt

A

amirbaragh

Guest
Witam chcę mierzyć szczyt w rektyfikowanego impulsu prostego signal.one sposobem jest użycie próbki i hold.but tutaj mam sygnał w paśmie X (wysoka częstotliwość) z cyklu o 10ns.so i. próbki przechyłki użytkowania i posiadania. proszę mi pomóc!

Gigatronics i Agilent produkować bardzo dokładne i efektywne kosztowo czujki mocy szczytowej i mierniki energii dla pulsujących sygnałów radiowych. Wszystko powinieneś wybrać odpowiedni detektor zasilania i miernika energii w odniesieniu do częstotliwości i modulacji.

Witam chcę mierzyć szczyt w rektyfikowanego impulsu prostego signal.one sposobem jest użycie próbki i hold.but Tutaj mam sygnał w paśmie X (wysoka częstotliwość) z cyklu o 10ns.so Nie mogę próby wykorzystania i hold.please pomóż mi!
Istnieje kilka szybkich zakresy. Ja używałem starego Tektronix który miał głowę risetime 25 ps. Było to prawdopodobnie około 20 lat życia, ale nie jestem pewien co jest stan wiedzy w tej dziedzinie. Jak o mieszanie go z końca sygnału w częstotliwości, filtrowanie częstotliwości sumy i patrząc na częstotliwości różnica w konwencjonalnym zakresie?

Hi Jego dobry sposób, że uznały go jako ostatecznego way.but teraz mam wybrał IC ltc5564 naprawić mój wkład i chcą zmierzyć szczyt output.note, że mój wkład jest impulsowy sygnał z modulatora.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back