Pomiar prądu poniżej 1A

T

tictac

Guest
Witam chcę do pomiaru prądu jednej 220v wentylatora (Imax = 500 mA). Chcę, aby odczytać aktualną wartość z ADC z mega16 i pokazać go na ekranie LCD. Jak mogę to zrobić za pomocą pomiaru izolacji (przy użyciu z transoptor lub CT)? Pozdrawiam

Drodzy TicTac Hi To jest proste. spróbuj użyć liniowych transoptorów, takich jak IL300. lub użyj CT w linii AC. następnie rezystor i prosty wzmacniacz oprzyrządowanie, lub wzmacniane CT (można je rękoma.) Najlepsze życzenia Goldsmith

Witam Drodzy Goldsmith :) Gdzie mogę znaleźć IL300 w Iranie? Jak mogę zrobić jeden CT, które mogą pomiaru prądu poniżej niż 1 amper? co jest tańsze i prostsze? Pozdrawiam

Witam ponownie jestem zmieszany, bo miejsce, które napisał, jest ........... i prosisz o którym miejsce znajdą Państwo ....... !! Wszędzie. to kwestia tego, co jeden to lepszy, zależy od precyzji, które potrzebujesz.

Witam, ja mieszkam w Iranie. Nie mogę znaleźć IL300 w elektronicznych sklepach. Precyzja jest o 5%. Pozdrawiam

Które miasto jesteś? jeśli jesteś w Teheranie, można go znaleźć łatwo. i rzeczą, że należy o tym myśleć: ponieważ prąd jest jednoczesne można zaniedbać z cyklu pół, a następnie rozważyć, że jest to sygnał DC, moja średnia jest, że można poprawić mu dokładnego prostownika. Niech wraca do TK: to transformator po prostu! ona ma uzwojenia pierwotnego i wtórnego. nadszedł stosunek kolei może zmniejszyć prąd wtórny lub wzrośnie. to zależy od Twoich umiejętności w zakresie projektowania. możesz użyć zwykłych przekładników prądowych lub likwidacji swój jeden! Najlepsze Imprezy Goldsmith

Im w Teheranie. Czy możesz mi powiedzieć nazwę elektronicznego sklepu w Teheranie, proszę? których jeden jest tańszy? IL300 lub CT? Czytałem o co CT. Myślę, że CT jest tańsze. jaki jest twój pomysł? Czy możesz mi pomóc, proszę? Pozdrawiam

Jeśli jesteś w Teheranie, przejdź tho jomhouri ulicy, a po Hafez mostu, przejdź do i abbasian przejścia, a następnie przejść do Jawan elektroniki, znajdziesz go (2 lata temu kupiłam go stamtąd). I myślę, że jeśli używasz dokładnie prostownik oraz IL300 można osiągnąć dobrą precyzję, ale jeśli takich jak stosowanie CT, nie ma problemu. będzie dobrze, też. (Użyłem zarówno z tych metod, obie z nich są dobre) Szacunek

Szukam firmy stronę internetową Jawan. "Http://www.javanelec.com/Search.aspx", ale dont mieć IL300. więc chcę użyć jednego toroidu rdzeń. jeden z wentylatora drutu przechodzi przez rdzeń, następnie chcę Wiatr 10 kolejkę jako uzwojenia wtórnego. Gdybym (wentylator) = 1 Amp potem (na) = 0,1 Amp. Chcę użyć jednego rezystora równolegle z uzwojenia wtórnego na około 20 omów. tak Vout = 2 V i naprawić go i zmierzyć się z mikroprocesora. Czy to prawda? Można poprawić mój pomysł, proszę? Pozdrawiam

Wszystko w porządku? jak to jest możliwe, że UOUT = 2 V?! myślisz, że masz źródła prądu? na pewno nie! jeśli zwarcie wtórny, będziesz miał 0,1 amperów (maksimum), ale jeśli zdecydujesz wysoki, obciążenie (20 omów) aktualna spadnie i czy napięcie nie może wzrosnąć. należy użyć amperomierza serii (obwód rodzaj wtórnej z pomiarem prądu) lub użyć dość niska wartość rezystora (np. 0,1 lub 0,27 ohm), a następnie zmierzyć napięcie na nim, czy dać go do ADC i ...... ..... . I o IL300, nie jest w ich miejscu, ale mają go.

Dziękuje. Rezystor o wartości równej 0,1 omach generuje 10 mV dla 1 ampera (maksymalny prąd). Hałas i falowanie napięcia wyjściowego mojego zasilacza jest na około 100 mV i myślę, ze to bardzo mało cant wyjściowe mierzyć poprawnie! co mogę zrobić? Mogę wzmocnić uzwojenia wtórnego wyjście z za OPAMP np. op07. ale myślę, że Zakłócenia w dostawie energii może wpływać na wzmocnionego napięcia. Pozdrawiam

Witam ponownie Jeśli masz tej wartości hałasu w wypłynąć, to podzielić przez tę wartość zbyt. BTW: jeśli hałas może cierpieć ci, można utworzyć pętlę w zakresie hałasu i usunąć go, po prostu (z pomiaru!)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back