Pomiar mocy z 3-fazowy kontroler silnika / przemiennika

B

brucelee2

Guest
Witam Wszystkich, Im pracuje nad projektem dla mojej pracy dyplomowej, która obejmuje licencjata test konfiguracji ławce EV. baterii akumulatorów DC (180V)>> Motor-kontrolera>> delta 3-fazowy podłączony silnik. I należy mierzyć siły na różnych etapach. Czy ktoś ma pomysł na pomiar mocy płynący z kontrolera i inwerter? Problem polega na tej samej częstotliwości pozostawiając kontrolera, dyskretne napięcia. Przygotowanie do testu będzie używana z LabVIEW i danych uzyskanych z punktów NI dziedzinie. Wiem, że są 3-fazowe zasilanie urządzeń pomiarowych tam, ale nie wiesz, jak będzie się zachowywać pod wpływem sygnału wychodzącego z falownika / sterownika. Ive załączony obraz zakres podczas wykrywania w 2 fazach. Wszelkie pomysły, jak mierzyć siły na tym etapie? Dzięki za pomoc ;-) Bruce

Mogę się mylić, ale może te ACS prądowe z Allegro mikro mógłbym to zrobić. Mają 80 kHz i są dostępne od 5 do 200 Ampera. (Nie miejsce filtr RC po ACS wyrównywanie czytanie) Goodluck.

Silnika będzie blisko przebiegu sinusoidalnego i zawierać tylko małe zmiany częstym składnikiem. Efekt Halla przetwornika prądu ma tę zaletę, że można go nabyć niskie częste prądzie DC bez odcięcia częstotliwości. Allegro czujnika prądu będzie OK, jeśli nie masz bardzo wysokie wymagania dotyczące dokładności.

Witam FVM i walkura Zdaję sobie sprawę, obecny będzie sine formie aktu uzwojeń silnika jako rodzaj filtra. W pełni rozumiem, jak do pomiaru prądu, im przy pomocy modułów LEM. Jego obliczenia mocą, że nie jestem 100% pewny. Czy mogę filtrować napięcie na fazy (usunięcie wysokiej częstotliwości harmonicznych), ale będzie to oznaczało konieczność filtr. lagi powodować Filtry, osłabienie ... itp. ... w zależności od częstotliwości, częstotliwości te sygnały są zależne od prędkości silnika. Nie będzie nieprawidłowe przesunięcie fazowe związane z sygnałów wynikających z filtrem. Czy istnieje prosty sposób pomiaru mocy 3-fazowy z niektórych urządzeń, mając na uwadze napięcie postaci sygnału w fazie. Dzięki za odpowiedzi Bruce

Dla prawidłowego pomiaru mocy, trzeba średnio produktu chwilowych prądu i napięcia. W przypadku korzystania z filtrów, muszą stosować te same przesunięcie fazowe do napięcia i prądu. Należy być jednak jasne, jeśli chcesz dołączyć przełączania częstym składnikiem zasilania z pomiaru. Nie będą duże, zgodnie z falową, ale pewnego można się spodziewać. W przeciwnym razie można filtrować PWM często elementy, zwracając uwagę na wspomnianym wymogiem fazy.

Power spowodowane przez komponentów wysokiej częstotliwości nie są ważne, naprawdę ... Czy myślisz, że to urządzenie pomiaru będzie działać? [Url = http://www.uni-trend.com/UT233.html] Uni-Trend Group Limited [/url]

Unfortuantely, instrukcja nie mówi o możliwości instrumentów radzenia sobie z napięciem PWM. Istnieje pewne ryzyko, aby uzyskać błędne pomiary. Należy zwrócić się do producenta lub upoważnionego przedstawiciela / dystrybutora, jeśli instrument może mierzyć moc przetwornicy VFD.

Ill zapewni firmie połączeń w Azji, aby dowiedzieć się ... Zakładam, że jeśli próbki urządzenia w szybkim tempie na tyle, aby uzyskać dobry przeciętny wtedy wszystko powinno być OK.

Zakładam, że jeśli próbki urządzenia w szybkim tempie na tyle, aby uzyskać dobry przeciętny wtedy wszystko powinno być OK.
Zgadzam się. Ponadto skuteczne dolnoprzepustowego filtrowania byłoby OK tak długo, jak obecny niemal przebiegu sinusoidalnego.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back