Pomóż mi zrozumieć to równanie (DFT)

M

mehtesham

Guest
hi everybody x [n] - DFT (N-punktów) -> X [k] - IDFT (M-punktów) -> y [n] w jaki sposób możemy znaleźć y [n] w postaci x [n ]? (Dla M ≥ N i M

Ogólnie DFT jest dyskretny czas, ale ciągłe częstotliwości. Po zmiennej częstotliwości DFT jest discretized zwykle jest nadal nazywa DFT. FFT jest efektywnym sposobem obliczania DFT z dyskretnych częstotliwości. cheers ... [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 11 minutach: [/color] [/size] Witam ponownie, trochę więcej szczegółów na temat ... [Color = darkred] szybkiej transformaty Fouriera (FFT) jest po prostu klasa specjalne algorytmy, które realizują dyskretnej transformaty Fouriera z znaczne oszczędności czasu obliczeń. Należy podkreślić, że FFT nie jest różne od transformacji DFT, ale raczej tylko sposobem obliczania DFT z znaczne zmniejszenie liczby obliczeń wymagane. [/Color] proszę kasie ten link do szczegółowych informacji na temat DFT: http://www.cage.curtin.edu.au/mechanical/info/vibrations/tut4.htm

Jestem bardzo zainteresowany w tym temacie, ponieważ uczę DFT i FFT. Czy ktoś może pomóc z niektórymi np. matlab lub internetowych, gdzie możemy je znaleźć?.

Witam W odpowiedzi mehtesham, myślę, że w przypadku, M! = N u nie może znaleźć wyraz odnoszą X i Y. onl sposób, że może pomóc u czyta upsamplingu i próbkowanie cocepts w descrete czasie domeny. (Więcej informacji jest saied w DSP przez Oppenheim ---> jest dostępny w EDAboard). czytaj RHE pojęć i zawierania. okrzyki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back