Pomóż mi zarobić Adaptery

C

Chuotnha

Guest
Witam, staram się zrobić Bench Top zasilania dla mojej grupy roboczej. Chciałbym mieć 4 różne kanały (dla 4 członków w naszej grupie). Każdy kanał posiada regulowany (+) i (-) napięcia wyjścia, zakres od 5 do 15 V i limit prądu może wynosić od 200 mA do 500 mA. Jak mogę to zrobić Ps z 1 przycisk wyboru kanału, 2 wzrost i przyciski spadku (lub obrotowy jedna) i 1 LCD, który pokazuje wartości napięcia i prądu. Potrzebuję pomocy, aby uzyskać start. Chuot Dzięki

spróbuj EPE Dec 2000 problem to pic kontrolowana podaż quad

Myślę, że nie należy tracić czasu na " mikrokontroler " na bazie urządzeń. Wszystko co chcesz jest zasilacz! Więc chciałbym bu urządzenie z 1 transformatora i 4 indepandent channles w oparciu o 723 regulator napięcia w konfiguracji z zewnętrznego npn transisor i potencjometry), aby wyregulować napięcie i prąd. Może to nie jest nowy IC, ale wciąż jest jednym z najlepszych w historii .. Na przednim panelu można zamontować 2 woltomierzy LCD od sklepu hobby): jeden do wyświetlacza napięcia i jeden z rezystor do wyświetlania currenrs. Potrzebny będzie również, jak sądzę, 2-drożny 4 etapy przejść do wyboru kanałów oraz 8 na panelu dla bananów wtyczki jako 4 niezależne wyjścia. Jeśli zgadzasz się z tą koncepcją i potrzebują więcej szczegółów .. daj nam znać ..

Czy myślisz, po transformator, LM317 (patrz rysunek) pomoże? W odniesieniu do modułu wyświetlacza, można rozważyć "Wyświetl ADC" od Microchip, np. TC7107A LED interfejs) lub TC7116A (LCD interfejs) Aby wybrać żądany napięcia / prądu kanał do umieszczania na LED / LCD, można rozważyć multiplekser analogowy na Przykładem MPC508 firmy Texas Instruments. Multiple-Turn potencjometr można zastosować do naśladowania wzrost / spadek przycisk.

Dziękuję za rady, bardzo pomocne. Ja nadal nie wiem jak podłączyć przycisk wyboru kanału do obwodu. Czy muszę stoper, licznik, obwody dekodera, sterować multiplekserów, ponieważ muszę mieć tylko 2 przyciski wzrost / spadek (lub 2 rotaries) i jeden przycisk wyboru kanału. Jeszcze raz dziękuję, Chuot

Myślę, że należy przynajmniej spojrzenie na artykuł mag EPE, ponieważ może być zbudowany na kilka sposobów, oto pic niektórych ekranów na wyświetlaczu LCD

Witam was wszystkich, i dziękuję za wszystko, nie mam wystarczająco dużo punkt w dół ciężar artical z magazynu i myślę, że mógłbym spróbować mikrokontroler dla mojego obwodu, bo ma to być małe i wyglądają fajnie. Czy możecie mi pomóc w projektowaniu mikroprocesorów. Dzięki, chuot

Dałem ci 20 punktów do pobrania Mag EPE emisyjnej Dec 2000 i Jan 2001 trzeba zarówno zagadnienia dla pic dostaw Good Luck BB

Wgrałem EPE Dec 2000 problem do MCU: http://www.mcu.cz/atm/index.php Musisz się zarejestrować zanim można pobrać?. Rejestracja jest bezpłatna. Nazwa pliku: EPEdec2000.1.rar EPEdec2000.2.rar Edit: styczeń 2001 wydanie zostało również przesłane do MCU już: EPEjan2001.1.rar EPEjan2001.2.rar (Przed utworzeniem ten post, "bbarney" nie odpowie lub wpłat wskazuje na 'Chuotnha "jeszcze r. Po składania ten post (trochę czasu, aby przesłać artykuły do ​​MCU), dowiedziałem się" bbarney "dał 20 punktów do" Chuotnha strony'. Prawdopodobnie ten post dałoby innych użytkowników, którzy są zainteresowani w tym projekcie, ale nie są w stanie pobrać artykuły z EDAboard, szansa, by je zdobyć od MCU).

Dziękuję tych nicleo, powinien pomyśleć o tej idei, tak Chuotnha masz 2 Drogi do uzyskania go teraz i powinieneś czytać wszystkie Posta można znaleźć tutaj na cyfrowy lub microcontrolled zasilanie tych. Sprawdź niektóre z zapachem jego postu to jak on ma wbudowane wiele Epe projektów i przesłane kody na żetony.

Witam was wszystkich, Dziękuję bardzo za Wasze wsparcie. Właśnie pobrać pliki z "bbarney", ponieważ "MCU" pliki nie opend. Teraz, czytałem artykuły i wciąż potrzebuję waszego wsparcia ponownie, a ja naprawdę doceniam was wszystkich. chuotnha

Witam, Ktoś wie jak kontrolować pulę bez użycia cyfrowych mikrokontroler. W jaki sposób mogę kontrolować 8 różnych naczyń (8 kanałów) za pomocą tylko 2 przycisku. Czy mogę to zrobić bez użycia mikrokontroler. A tak przy okazji, co jest zestaw develpment mikrokontroler że myślisz Ok dla tego rodzaju projektu. Dzięki Chuotnha

Hi Nicleo, jestem feelling trochę stupic, bo nie do końca rozumiem jak wpadłeś z LM317 obwodu. Czy mógłbyś mi powiedzieć jak krok po kroku prace obwód, można też powiedzieć, co książka, czasopismo ... więc mogę mieć jakieś pojęcie o tym obwodzie. Zrobiłem wyszukać arkusze danych z tych urządzeń, ale nie znalazłem czegoś takiego. Przepraszam, że przeszkadzam znowu. Chuotnha

Hi Nicleo, ja po prostu foud swoją LM317 obwód w fairchildsemi arkuszach danych. Dzięki Chuotnha

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back