Pomóż mi zaprojektować układ dla kierowcy MOSFET

I

innovationhut

Guest
Witam, chcę zaprojektować buck Walutowy Vin = 70V, Vout = 12V, Iout = 8A, zrobiłem wszystkie obliczenia kondensatora, cewki indukcyjnej, MOSFET i diody. Teraz mam problem w projektowaniu obwodu sterownika MOSFET. Jak mogę dysk MOSFET, czy są jakieś obwód tam, jak PIC PWM może mi pomóc? żadnych układów przykład będzie bardzo pomocne, z góry dzięki

Witam, Zakładam, że chcesz używać N-kanałowy MOSFET (ponieważ są one lepsze niż P-kanałowy). Napęd na N-MOSFET kanał musi być około 8 ... 10V nad zasilaniem i musi iść do poniżej 2V, więc kierowcy muszą zakres napięcia około 80V. Nie wiem, swoją wiedzę sprzętu. Kiedy ograniczone, można użyć "wysoka" chip kierowcy, który zawiera zasilacz bootstrap i shifter poziom, dzięki czemu można dysk chip z tobą PIC bezpośrednio. Podczas wyszukiwania dla "wysokiej stronie kierowcy" otrzymasz pomysły, gdy chcesz zaprojektować sterownik siebie. Możesz użyć sterownika most pół z innego transformatora, że spodenki diody (synchroniczny prostownik) w fazie przewodzenia. Zwiększa to wydajność. Czy też symulować / obliczenia stabilności pętli PWM, w porównaniu do obecnych ochrony i zachowania przemijające. Projektowanie dobry regulator złotówki od podstaw zajmuje więcej czasu, oczekiwane.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back