Pomóż mi z bezprzewodowym RS-232 projektu połączenia

S

sertorius

Guest
im stara się zbudować projekt, który będzie łączyć się bezprzewodowo do urządzenia RS-232 tak, jakby były podłączone przez zwykły kabel. do przesyłania danych iz powrotem będzie i użyć czegoś w stylu [url = http://www.radiometrix.co.uk/products/tx3arx3a.htm] ten [/url]. problem jest, że tylko jeden wysyłania / odbierania line, jak i squish dodatkowych linii handshake w? [/Url]

Ok .. ok Istnieje kilka podejść i przyjąć, że jest to projekt i nie chcesz kupić produkt na rynku jednym ze sposobów jest wysłanie stan linii protokołu z małą mikro odbiornika dekodować go z inny mikro na drugim końcu. Rozumiesz? jeden mikroskładnik recives z RS232 i dołącza status linii protokół to mikro włącza nadajnik i wysyła flirtuje Status Protocol. i po potwierdzeniu odbiornik mikro. uda się wysłać danych rzeczywistych. Odbiornik jest zawsze lub włączyć okresowe skanowanie w poszukiwaniu sygnału musisz zapisać BATERIE .. Wszystko to kontrolowane przez inną mikro .. Kiedy to mikro odbierze jakiś podpis następnie dekoduje słowo status linii PROTOKÓŁ i decyduje, co robić! Po ich przestrzegania protokołu .. ok teraz Reciver mikro tylko przekazuje dane, jak każdy standardowy kabel RS232 w zależności od aplikacji musisz zdecydować, czy chcesz dołączyć słowo stanu i NACK na każdy bajt, otrzymał .. czy wystarczy tylko zrobić to na początku komunikacyjny .. , a niektóre, jak na koniec!

Dlaczego nie wystarczy użyć IrDA? Interfejs IrCOMM wystawia pełną szeregowego połączenia portu na podczerwień. Klasyczny TFDS4500 + MCP21xx kombi będzie odpowiadał naszym potrzebom dobrze.

irda brzmi dobrze dla pierwszej wersji, ale najlepiej chciałbym to zrobić bez linii wzroku (choć nie potrzebują więcej niż metr lub dwa zakresie) problem z pomysłem pic jest to, że im nie najlepiej programowania ich w tej chwili, choć byłoby dla mnie dobrym pretekstem do nauki. Co się stanie, jeśli podawany sygnał z nadajnika IrCOMM do analogowych transmisji radiowej? to działa?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back