Pomóż mi rozwiązać równanie!

H

hamidr_karami

Guest
Witam wszystkich proszę rozwiązać ten / inf | | (x ^ (u-1)) * sin (x) dx =?? | / 0 bye

hi steve10 dziękuję za to / inf z ^ (-u) Pi wiem | -------- dz =------------ / 0 1 + z ^ 2 +2 * sin ((1-u) * pi / 2), ale i nie wyprowadzić go. proszę wnioskować, że dla mnie.

[Quote = hamidr_karami] hi steve10 dziękuję za to / inf z ^ (-u) Pi wiem | -------- dz =------------ / 0 1 + z ^ 2 2 * sin ((1-u) * pi / 2), ale i nie wyprowadzić go. proszę wnioskować, że dla mnie. [/quote] powyżej jest bezpośrednim cytatem z ostatniej wiadomości. Można go przeczytać? Czy można oczekiwać będę mógł go odczytać? Poważnie o twoje pytanie, czy tylko wygłupiać tutaj? W każdym razie, ja nadal zgadywać i postaramy się odpowiedzieć na to teraz, ale nie później. Spróbuj obliczyć Integracja [z ^ (-u) / (1 + z ^ 2), {z, 0, Infinity}]? Istnieje kilka sposobów rozwiązania tego integralną. Jednym z nich jest przez infinte produktu grzechu [x]. Proces jest dość długi i therfore, będziemy o tym zapomnieć. Najprostszym sposobem (dla mnie) byłoby przy użyciu twierdzenia pozostałości. Oto kroki: 1. Ustaw f (z) = z ^ (-u) / (1 + z ^ 2) (zauważ, że -10. Reszta obejmuje tylko niektóre działania algebraiczne. Powodzenia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back