Pomóż mi projekt DC-AC falownik sterowany przez PWM

B

bctang

Guest
Witam, potrzebuję do projektu dc to ac inverter z DC +12 V do AC 230. Ale trzeba użyć PWM do sterowania falownika. I za pomocą "Sinusoidul Pulse Modulation" do sterowania tranzystorów MOSFET. Kiedy i za pomocą PWM do sterowania tranzystorów MOSFET (falownik). Sygnał PWM będzie zakłóceń. Mam testowania podłączyć obciążenie AC (lampy 230Vac/5W), napięcie wyjściowe z przetwornicy spadek do ~ 120V. Jak kontrolować lub maintian napięcie wyjściowe zawsze 230Vac przy podłączeniu Obciążenie AC? : Cry:

Sprzężenia zwrotnego będzie regulować o / p napięcia, a także stabilizacji ckt. bimbla.

[Quote = bimbla] pętla zwrotna będzie regulować o / p napięcia, a także stabilizacji ckt. bimbla. [/quote] może u wyjaśniają więcej detial o tym. KT! : Roll:

Twój projekt jest napędzana typu. Do regulacji o / p napięcia, musisz karmić część o / p napięcie (step-down dotykając ----> naprawić ----> filter) i dać go do wejścia. Sygnał z powrotem karmione wygeneruje erroe napięcia i o / p korekta nastąpi na podstawie tego napięcia błędu. Jeśli chodzi o / p fali to dotyczy, nie ma w zestawie (wskazanego) wszelkich form filtr remoce przewoźnika. To o / p filtr integracji impulsów dać sinusoida. bimbla.

U oznacza o / p napięcia (AC 230Volt) muszą step-down dotykając ----> naprawić ----> filtr. Tak więc, punkt 1), filtr sygnału sprzężenia zwrotnego do kroku wejście 2) niż porównanie sygnału wejściowego z sygnałem sprzężenia zwrotnego krok 3), niż generować sygnał błędu krok 4) nie? możesz mieć schemat blokowy ode mnie, może być i więcej zrozumieć z schemat blokowy. Rozmiar schemat blokowy nie tak wielkie, bo nie wystarczy punkt w dół ciężar. KT: oops: Jak to zrobić o / p filtr integracji impulsów dać sinusoida?

W twoim przypadku, jeżeli o / p zmniejsza napięcie, wzrost amplitudy sinusoidy jest wymagane i vice-versa. O / p filtre może być niczym więcej niż filtr LC działając jako dolnoprzepustowy (integrator) obwodu. Jeśli nadal nie pomysł, spróbuję i pochodzić z niektórych refrences i dać średnicy bloku. bimbla.

[Quote = bimbla] W twoim przypadku, jeżeli o / p zmniejsza napięcie, wzrost amplitudy sinusoidy jest wymagane i vice-versa. O / p filtre może być niczym więcej niż filtr LC działając jako dolnoprzepustowy (integrator) obwodu. Jeśli nadal nie pomysł, spróbuję i pochodzić z niektórych refrences i dać średnicy bloku. bimbla. [/quote] jeśli sinusoidy jest zniekształcenia są u czy amplituda może zwiększyć? Używam IC 8038 Generator przebiegu. nie mam pojęcia o O / P filtra. Bellow jest mój schemat obwodu Inverter-Controller

Czy mógłby Pan STOP przesłaniem obwodów tak duży formatami plików?? Ludzie nie zamierzam pobrać 1.7MB plik i pomóc, jeśli tylko zawiera prosty schemat blokowy ... Proszę użyć Acrobar PDF lub GIF / JPEG dla obwodów! Nie więcej słowo / powerpoint dokumenty proszę! Następna ostrzeżenie czas ...

Dzięki SuperMod, sprawia, że moja praca trochę łatwiej. Twój układ jest bardzo prosta. Kilka podstawowych zasad, takich jak bezpłatne falownik napędu deadzone do napędu o / p most brakuje. Spowoduje to zmniejszenie wydajności, o / p zniekształceń i ogrzewanie. Polecam trafisz książek i prac na pewne podstawy. Jeśli chodzi o gotowy odniesienia to dotyczy, zdobyć 12V DC do 230V AC przetwornicy obwodu opublikowane w Elektor * bimbla.

Zdałem sobie sprawę, że jesteś w porównaniu sinusoidy z Astable o / s. Pominięcia konwersji Astable o / p do trianglular fali. Należy szczotki swoje podstawy. (Mam nadzieję, przyjąć ją pozytywnie) bimbla.

[Quote = bimbla] zdałem sobie sprawę, że jesteś w porównaniu sinusoidy z Astable o / s. Pominięcia konwersji Astable o / p do trianglular fali. Należy szczotki swoje podstawy. (Mam nadzieję, przyjąć ją pozytywnie) bimbla. [/Quote] Dziękuję za sugestię będzie i szczotki mój podstaw, ale teraz nie mam czasu. Muszę dokończyć mój projekt 2 miesiące i to tylko z jednej strony należy zrobić. Czy u mi pomóc, ja naprawdę potrzebuję twojej pomocy. Jak mogę zwiększyć falownika? Jak zaprojektować konwersji Astable o / p do trianglular fali?

Rozważ Zamknij sterowania w pętli sprzężenia zwrotnego volatge wyjścia .. Pid może być uznana za ...

Zdałem sobie sprawę, że jesteś w porównaniu sinusoidy z Astable o / s. Pominięcia konwersji Astable o / p do trianglular fali. Należy szczotki swoje podstawy. (Mam nadzieję, przyjąć ją pozytywnie)

To się nazywa DAC. Cyfrowo-analogowym. Możesz znaleźć informacje. łatwo z sieci. Cheers.

można wpisać "schemat przetwornicy prądu stałego ac" na yahoo wyszukiwania

Cóż, już przeszukiwane przez Google lub Yahoo. Potrzebuję bardziej szczegółowych informacji z niektórych ekspertów w tym dziale. Thanx tak.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back