polaryzującego cascode pary

A

archiees

Guest
cześć,
Natknąłem się na tym torze podczas studiów niskie wzmacniacze różnicy nosa.Cascode drukowanych, które są związane jest ich Gate powiązane razem do źródła Przekaźniki wejściowe.Nie rozumiem, jak to zakłócenia prac.
Drukowanych mają VGS (off) ~ -0.5.Nie sposób wszystkie Liny idą w ich aktywnego regionu.
DOn't chcemy zachować wszystkie 4 drukowanych w aktywnym regionie?Zrobiłem scalone, w których uprzedzenia i cascode tranzystory, łącząc ich bramą do VCC poprzez rezystor.
Is it some noise niskiej techniki, aby ta konfiguracja ... czy są jakieś korzyści?
Proszę mi pomóc?
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Właściwie wszystkie mogą być nasycony.Są drukowanych wyczerpania, aby mogły działać z ujemnym Ic.

Humumgus,
Byłem co oznacza, mamy do błędu tak, aby VDS> VGS-V, aby utrzymać drukowanych w regionie stale obecne.

Weź staranne spojrzenie na architekturę.Nawet jeśli Vgs jest ujemny lub zerowy, jednak istnieje możliwość, aby wszystkie typowe tranzystory pozytywne.Aproximation typowe> Vgs-V jest ważna tylko do głębokiego silnej inwersji.Właściwie, po Vgs podejść V, niektóre Vt = KT / q są potrzebne tylko jako typowe, aby uzyskać stałą ID.Zakładając, że ogon bieżących pracach nasycenia, wielkość cascode tranzystorów może być zaprojektowany, aby uzyskać parę różnicy w nasyceniu i wtedy wszystko działa poprawnie.

Podczas wspólnej napięcia sposób zwiększyć wkład, bramy Q1 i Q2 wzrośnie odpowiednio do zachowania ich w regionie nasycenia.

Przepraszamy za to, że prawdziwe chłopaki bólu.Still I don't get one thing.
Ok, pozwól mi powiedzieć, jak ja jestem stara się wpływać na projekt.
Wystarczy wziąć wartości rezystora do Rd1 i RD2.

VG3 = VG4 = 0 V.
Chcę Q3 i Q4 być stronniczy w VGS = -0,6 i VDS = 3,5 V.(IDS ~ 10 mAmps dla tych wartości bias)
Więc zakładamy VS3 = VS4 = 0,6 V.
Teraz VD3 i VD4 musi być doprowadzony do 4,1 V.(aby zachować VDS = 3,5 V).
Sprawdzanie Q1,
VGS1 = 0,6 - 4,1 = - 3,5, ale VGS (off) ~ - 2 wolt.Oto VGS jest mniejsza niż V, tak jak to coś będzie działać.
To gdzie ja potknięcie.Jak postępować dalej i jak dobrać rezystory Drain?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back