Pojemność

Y

yo_misma

Guest
Cześć,
Czy ktoś powiedz mi jak obliczyć pojemność wymagane do kierowania obciążenia, które wymaga 10Amps i kiedy linia jest 220V.Wiem, że musi posiadać 400V
ale nie wiem jak obliczyć pojemność.Coś w moich obliczeń powinno być źle, bo się 112F, tooooo much

Thanks in advance

Czy możecie wysłać schematyczny więcej szczegółów?

Nie ma schematu, jest tylko pytanie, jeśli chcę prowadzić obciążenia i sądzimy, aby obecne być 10Amps i conssumption moc 2500Watts i źródła linii elektrycznej (na 220V), jak i obliczenia cpacitance z kondensatorem wymagane do kierowania obciążenia?Zakładam, kondensator trzymać 400V, ale chciałbym wiedzieć, wzory do obliczania pojemności.

Dziękuję

Myślę, że odwołują się do tzw hold-up time w zakresie dostaw energii, zasilane z PFC lub 400VDC autobusem.
400V brzmi jak autobus DC PFC.

Myślę, że kwestia ta powinna być wyznaczona w ten sposób: to, co jest wartością WPR, które będą na bieżąco operacyjny zasilanie x ms (zwykle jeden cykl = 20ms AC), przy nominalnej wydajności 2500W, jeżeli napięcie na WPR być nie mniejsza niż V X od 400V?

Odpowiedź jest w wymaganej energii.Załóżmy, że stała drenażu energii (normalny z funkcją przełączania źródła zasilania).Minimalnego napięcia na WPR będzie założyć 300V.

Następnie energii w czapce jest E = 0.5 * C * U ^ 2

Energii wyjścia jest następnie Estart = 0.5 * C * 1600
Energii na koniec hold-up time is:
Eend = 0.5 * C * 900

Różnica ta powinna równa mocy * czas
Erequired = 2500W * 20ms = 50 dżuli

Następnie: Estart-eend = 50J = 0.5 * C * (1600-900) = 350 * C = Erequired

C = 50/350 = 0.143F

Jeśli zasilacz może pracować na mniej niż 300V, a następnie użyć tej wartości do obliczenia energii na koniec hold-up time i WPR będzie niższa.

Jeśli czas musi być dłuższy niż 20 ms, nasadka będzie większa.

Ogólnie rzecz biorąc, należy wziąć pod uwagę napięcie zaczyna być mniej 400V, czyli minimum, które możesz mieć na autobus w normalnych warunkach, zwykle 385V.To zwiększy cap dramatycznie., A wartość końcowa WPR należy skorygować o tolerancji, ponieważ trzeba zakładać czapkę może być o 20% niższe i jeszcze wstrzymać.Na koniec dodać pewien margines dla wszystkich, że mówią innym 10-25%.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back